A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes lett az év két legpocsékabb filmje

Forrás: UIP Dunafilm -
Arany Málna-díj A szürke ötven árnyalata A fantasztikus négyes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szürke ötven árnyalata című produkció és A Fantasztikus Négyes című szuperhősmozi megosztva kapta idén a Los Angelesben kiosztott Arany Málna-díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában.

Az E. L. James könyve alapján készített erotikus filmadaptáció öt kategóriában is "győzelmet aratott" az Oscar-gála előestéjén rendezett díjátadón. A Universal Pictures filmstúdiónak világszerte 571 millió dolláros bevételt hozó produkciónak a legrosszabb film kategóriáján kívül citromdíjat osztottak forgatókönyve, a női és a férfi főszereplő játéka, valamint párosuk vásznon nyújtott közös teljesítménye miatt is. Így a legrémesebb színésznő Arany Málna-díját Dakota Johnson, a legpocsékabb színészét pedig Jamie Dornan kapta.

Forrás: UIP Dunafilm


A Fantasztikus Négyes két citromdíjat zsebelt be: a zsűri ezt az alkotást találta idén a legrosszabb filmes feldolgozásnak, míg Josh Trank rendkívül gyenge rendezésével került kategóriája élére.
Az idén a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Creed című Rocky-filmben Rocky Balboa megformálásáért Oscar-díjra is jelölt Sylvester Stallonét egyúttal Arany Málna-díjjal is "kitüntették" a legrosszabb visszatérő kategóriában.

Forrás: InterCom


Az Arany Málna-díjakat immár 36. alkalommal adták át az Oscar-gála előestéjén. A "győztesekről" az 1980. óta adományozott díj 47 amerikai államban és 21 más országban élő 900 szavazója dönt.
Az arany festékkel lefújt málnaszemet ábrázoló díjat rendszerint nem veszik át személyesen a sztárok, de emlékezetes, hogy 2010-ben Sandra Bullock (Ő a megoldás) és 2005-ben Halle Berry (Macskanő) is elment a nekik megszavazott citromdíj átadására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.