Milliókat ér Hitler saját Mein Kampfja

Forrás: AFP / ROGER-VIOLLET -
könyv Hitler árverés Mein Kampf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mein Kampf egy példányát, amely egykor Adolf Hitler személyes tulajdonában volt, 20 655 dollárért, vagyis 5,7 millió forintért árverezték el pénteken az Egyesült Államokban. 

A vörös bőrkötésű könyvet amerikai katonák találták meg München felszabadítása után. Az eredetileg 12-15 ezer dollár értékűre becsült könyv egy amerikai vevőé lett. Az Alexander Historical Auctions aukciósház szerint a kötetet Hitler saját használatra tartotta meg vagy esetleges ajándékként egy rajongója számára.

Forrás: AFP

A könyv első oldalán 11 amerikai katona, a Münchenbe elsőként bevonuló zászlóalj tisztjeinek aláírása szerepel.

A bundás Jézus meghódította a világothttp://www.life.hu/kult/20160321-sok-rajongoja-van-a-bundas-jezusnak.htmlA turisták óriási érdeklődésére való tekintettel látogatóközpontot nyitottak abban a spanyol kápolnában, ahol négy éve egy idős asszony átfestette a Jézus Krisztust ábrázoló freskót, amely azóta bundás Jézus néven lett világszerte ismert. KultOrigoMagyar író regényét olvassa Gwyneth Paltrow?http://www.life.hu/kult/20160316-gwyneth-paltrow-szineszno-polcan-nadas-peter-iro-parhuzamos-tortenetek-cimu-konyve-kerul.htmlHa nem is forgatja, a világhírű színésznő polcán mindenképp helyet kapott Nádas Péter egyik legsikeresebb kötete. Kult--Röhrig Géza szerint ő nem érdemelte meg a Kossuth-díjathttp://www.life.hu/kult/20160316-rohrig-geza-szerint-o-meg-tul-fiatal-a-kossuth-dijhoz-nem-tett-le-annyit-az-asztalra.htmlA Saul fia főszereplője szerint sem színészként, sem költőként nem tett még le annyit az asztalra, hogy díjat érdemelne. Kult--Tragédiák árnyékolta siker és csillogás - 70 éves lett Liza Minnellihttp://www.life.hu/kult/20160312-70-eves-lett-liza-minnelli.htmlLiza Minnelli Hollywood egyik élő legendája. Pályafutása során szinte minden rangosabb díjat begyűjtött, sikeres karrierje hátterében azonban – édesanyjához hasonlóan – boldogtalan magánélet rejtőzött. Kult--Kiakadtak az indiánok a Harry Potter írójárahttp://www.life.hu/kult/20160311-az-indianok-szerint-j-k-rowling-kisajatitja-az-oslakosok-kulturalis-orokseget.htmlMegharagudtak az indiánok J. K. Rowlingra, mert szerintük az író az egyik új történetében kisajátítja az őslakosok kulturális örökségét. KultOrigoMesekönyv készül Katalin hercegné és Vilmos herceg kalandjaiból http://www.life.hu/kult/20160308-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-tortenetebol-konyv-keszul-gyermekeik-is-benne-lesznek.htmlA királyi család életéről szóló mesekönyv Sarolta hercegnő májusi születésnapján kerül a boltok polcaira. A hírek szerint a könyvben több olyan történet is lesz, mely tényleg megtörtént a családdal. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.