Hangolódj az univerzumra a zene segítségével

Forrás: Facebook/Mirabai Ceiba -
spirituális zene Laár András mantra Mirabai Ceiba Univerzum Deva Premal Miten
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan spirituális zenét játszó együttes segít már abban, hogy ha egyedül a csendes meditáció nem megy, a dallamok segítségével eljuss az áhított harmonikus állapotba.

A meditáció remek tevékenység, hiszen testileg és szellemileg is felfrissít, sőt még a betegségeid is gyógyíthatóak, ha kitartó vagy és megtanulod, hogyan kell az elméd lecsendesíteni. Ám ha nehezen megy a csendes elmélyülés, a zene is segíthet.

Forrás: Facebook/Mirabai Ceiba

A Mirabai Ceiba együttes két tagja: Angelika Baumbach a spirituális világzene új dimenzióját alkották meg azáltal, hogy a kundalini jógatradíció Gurmukhi mantráit eredeti angolszász és spanyol hangzásokkal és bennszülött indián hatásokkal vegyítették, hozzá Rumi, Thich Nhat Hanh, Guru Nanak és Yogi Bhajan bölcs tanításait társították. A különböző hatásokat és forrásokat egyedülálló módon szövik művészi zenévé. Koncertjeiken a hallgatóságot is arra inspirálják, hogy énekeljenek együtt velük az együtt érző szeretet és egység felemelő szellemében. Április 18á-n a zenészek Budapestre érkeznek, így te is együtt szárnyalhatsz velük, a zene segítségével.

„Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat és hálásak vagyunk azért, hogy megoszthatjuk a szentséges szerelem meditációkat veletek úgy, ahogyan azt Yogi Bhajan tanította. Ezek a meditációk segítenek megteremteni egy nyitott szívű, spirituális teret két ember között vagy akár önmagadban" - mondta Angelika.

Spirituális zene

A mantrák abban segítenek, hogy ugyanúgy megtaláld a lelki békét, ahogy a meditációban. A recitálás megnyugtatja és ellazítja az elmét, segíti a koncentrációt.

A világhírű énekesnő, Deva, a Deva Premal & Miten együttes énekesnője már édesanyja hasában is az egyik leghíresebb mantrát, a Gayatrit hallgatta, így szinte adott volt, hogy felnőttkorában csodás hangjával elvarázsolja majd a közönségét. „A legerőteljesebb eredményt akkor érjük el, ha egy mantrát kiválasztva legalább 21 vagy 40 napig naponta énekeljük, egyszer vagy kétszer, lehetőség szerint hajnalban vagy napnyugtakor. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor kántáld olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudod. Egy idő után nem is lesz szükséged már a felvételre, hiszen a mantra a részeddé válik" – magyarázta Deva, aki nemrég látogatott Budapestre és egy varázslatos koncerttel ajándékozta meg a közönséget.

Laár András a KFT együttes egyik frontembere, több lemezt is kiadott, amin megzenésített mantrákat énekel.

„A civil ember is beláthatja, hogy a szavaknak mekkora ereje van, hiszen 20 évvel ezelőtti reklámok is visszacsengenek a fülünkbe. Ha elfogadjuk, hogy emberi tudatok hozzák létre a valóságot, akkor érthető, hogy a minden hatással vannak ránk. A mantrák, amelyek különleges, varázslatos hatással bírnak, olyan dimenziókat idéznek meg, amiről a hétköznapokban nem beszélnek az emberek. Például az Om Mani Peme Hung, a hat létező világot szólítja meg. A poklok világától, az istenek világán keresztül a mindenséget. A mantra képes egyfajta különleges tudatállapotot megidézni. A tudat varázserejének felébresztésében segít" – mondta András, aki július 10-én, az A38 hajó tetőteraszán ad koncertet.

Megnyílt az első bormozi Magyarországonhttp://www.life.hu/kult/20160404-elso-bormozi-a-del-balatoni-kethelyen-hazai-es-nemzetkozi-filmbaratok.htmlA Vinocino egyedülálló moziélményt kínál a hazai és nemzetközi filmbarátoknak, és borkedvelőknek. Pattogatott kukorica helyett grissini és díjnyertes borok várják a régió felfedezőit. Kult--Rajongók, figyelem! Magyarországra jön Bryan Adamshttp://www.life.hu/kult/20160404-bryan-adams-oktoberben-hazankba-latogat-kanada-egyik-legismertebb-arca.htmlKanada egyik legismertebb arca, Bryan Adams október 9-én Budapesten koncertezik. A GET UP TOUR elnevezésű koncertkörút február 11-én indult New York-ban. Kult--Bazi nagy mozis lagzik: a legfergetegesebb esküvők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20160331-bazi-nagy-mozis-lagzik-a-legfergetegesebb-eskuvok-a-filmvasznon-negy-eskuvo-es-egy-temetes.htmlAz a bizonyos nagy nap természetesen a filmesek fantáziáját is számtalanszor megihlette a maga izgalmával, érzelmeivel, szorongásával, humorával, vagy épp drámájával. A mozikba érkező Bazi nagy görög lagzi 2 kapcsán összegyűjtöttünk 7 különlegesen emlékezetes esküvőt a filmvilágból. Kult--Könyvet írt a vele történt nemi erőszakról: Bestseller lett!http://www.life.hu/kult/20160401-csoportosan-megeroszakoltak-majd-konyvet-irt-a-tortentebol-bestseller-lett.htmlJessica Knoll írt egy népszerű könyvet egy lányról, akit tizenéves korában megerőszakoltak. Az író most elárulta: nagyon hasonló traumatikus élményben volt része neki is. KultOrigoNézegess kimaradt jeleneteket az új Star Wars-filmből!http://www.life.hu/kult/20160329-nezegess-kimaradt-jeleneteket-az-uj-star-wars-filmbol.htmlAmerikában április elején jelenik meg otthon is megtekinthető formában a Star Wars: Az ébredő Erő. Kiadtak egy rövid előzetest, amely a DVD-n és a Blu-rayen található kimaradt részekhez csinál kedvet. KultOrigoFehér Balázs végleg otthagyta a Carbonfools csapatát http://www.life.hu/kult/20160330-feher-balazs-nem-lep-fel-tobbet-a-carbonfools-egyuttessel-kozossegi-oldalan-irta.htmlAz énekes a közösségi oldalán jelentette be, hogy a hosszú szabadsága után nem kíván visszatérni a magyar zenekarba. A rajongók szomorúan fogadták a hírt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.