Íme, 5 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz

Forrás: Origo -
Brad Pitt Harcosok klubja halál film Pedro Almodóvar legjobb filmek Edward Norton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legutóbb összeállítottuk a könyves "bakancslistánkat", de ha inkább egy jó filmhez lenne kedved, akkor következzen az az 5 film, amit mindenképpen látnod kell, mielőtt feldobod a bakancsodat!

Harcosok klubja - Fight Club

Főszereplőnk, nevezzük Jack-nek (Edward Norton) , - bár az igazi nevét nem tudjuk - egy cinikus, kiábrándult férfi, akit önismereti terápián vesz részt, de hiába, ugyanis nem kerül közelebb önmagához. Végül találkozik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi mindazt, ami belőle hiányzik. Kialakul egy barátság, egy titkos társaság, aminek hamar híre megy. A tagok egyre extrémebb élményekre vágynak. A két rokonlélek életét csak egyetlen dolog boríthatja fel: egy nő.

Részlet a filmből Forrás: Origo

Bábel - Babel

A rendező, Alejandro González Inárritu híres a több szálon futó filmjeiről, amelyek végül egy ponton találkoznak, és így kapunk egy kerek egész történetet: a 21 gramm, a Korcs szerelmek, és a Bábel is ezek közé tartozik.

Brad Pitt A Bábel című filmben Forrás: Fórum Hungary

A Bábel egy fegyverlövéssel keződik, ezzel indul el egy amerikai turistapár küzdelme a túlélésért. Ez a harc köti össze őket a világ másik pontjain élő emberekhez: két marokkói fiúhoz, egy dadushoz, aki két amerikai gyermeket próbál átcsempészni a mexikói határon, valamint a siket, problémás japán tinédzser apjához, akit a rendőrség köröz.

Fehér leander - White Oleander

Ingrid (Michelle Pfeiffer) gyönyörű, szenvedélyes nő, aki egyedül neveli 15 éves kislányát. Egy szép napon felbukkan egy férfi is az életében, de amikor rádöbben, hogy kihasználták, a kedvenc virágából, a fehér leanderből készített halálos méreggel áll bosszút. Börtönbe kerül, és ekkor kerül a film középpontjába a lánya, aki nevelőszülőkhöz kerül, ahonnan hamarosan el kell jönnie, majd beköltözhet a következőhöz, onnan, a következőhöz és a sorozat folytatódik...

A film bekukkantást enged különböző életekbe, ezzel együtt pedig a kamaszlány belső világába, ami az életét keresztező karakterek által folyamatosan változik.

Eszeveszett mesék - Wild tales

Az biztos, hogy az Eszeveszett mesék az egyik legőrültebb szkeccsfilm, amit valaha láttunk. A különböző történetek Pedro Almodóvar jóvoltából

pezsegnek a morbidabbnál morbidabb húzásoktól.

Pedro Almodovar Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A különböző sztorik közben pedig csak azon kapjuk magunkat, hogy tátott szájjal bámulunk a képernyőre, és azon agyalunk, hogy egy kis apróságból, hogyan keletkezhet akkora káosz, amiből már szinte ki sem látszik az épp aktuális hősünk. A legszebb momentumok viszont azok, amikor először elborzadunk, majd egy másodperccel később, - mikor felfogjuk, hogy mi is történt, - csak mosolyogni tudunk. Kihagyhatatlan!

Senki többet - The Best Offer

Virgil Oldman az egyik vezető aukciós ház világhírű antik műértője. Intelligens, jól szituált, pedáns, de élete kong az ürességtől és a magánytól. A 63. születésnapján viszont jelentkezik egy rejtélyes idegen: Claire, aki segítségét kéri a családja birtokában lévő gyűjtemény eladásában. Virgilt egyre inkább elbűvöli a különös lány, aki egy fóbiának köszönhetően a házban lévő falak mögött él. Virgil nem láthatja, csak hallhatja, ám sajátos kapcsolatuk örökre megváltoztatja az életét. Ahogy bezádódik egy ajtó, kinyílik egy másik - mondhatnánk - ám ez esetben ez pont fordítva igaz.

Te már láttad valamelyiket? Ha igen, melyiket?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.