Újabb magyar világsiker! Tóth Luca is ott lesz Cannes-ban

Fotó: Tóth Ridovics Máté -
magyar film Cannes animáció Tóth Luca rövidfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két animációs rövidfilmmel már biztosan ott leszünk a világ legfontosabb filmes eseményén. És mindkettőt nő rendezte.

Múlt szerda óta tudjuk, hogy az idei cannes-i filmfesztivál sem marad magyar film nélkül. Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs kisfilmje a filmes egyetemek hallgatóinak munkáit bemutató Cinéfondation szekcióban versenyezhet, ma pedig kiderült, hogy egy másik magyar női rendező új alkotása is a francia Riviérán kerül majd a világ szeme elé - írja az Origo.

Egy kocka a Superbia című filmből Forrás: Kritikusok hete

Tóth Luca Superbia című filmjét a Kritikusok hete nevű párhuzamos szekció versenyprogramjába válogatták be.

A tizenöt perces, szatirikus animációs rövidfilm a nemek közti előítéleteket és konfliktusokat térképezi fel a modern társadalomban elfogadott, tradíciókra és biológiai alapra helyezett szerepek kifordításával.

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fia

Február 29-én hajnalban a kitartóak élőben is végignézhették, ahogyan 34 év után végre újra aranyszobrocskát vehetett át egy magyar csapat. Idén a jelek szerint több híres filmes eseményen is feltűnik majd egy hazai művész.
Sosem látott képek kerültek elő Grace Kelly esküvőjérőlhttp://www.life.hu/kult/20160418-grace-kelly-szineszno-eskuvojerol-sosem-latott-kepek-kerultek-elo.html60 évvel ezelőtt mondta ki a világraszóló boldogító igent férjének, III. Rainier monacói hercegnek a filmcsillag. KultOrigoJames Cameron még négy Avatar filmet tervez http://www.life.hu/kult/20160415-avatar-james-cameron-elarulta-mikor-jonnek-az-uj-filmek-folytatas-jon-ket-ev-mulva.htmlA rendező csütörtökön a CinemaConon jelentette be, hogy mikorra várhatjuk a mozikba az Avatar-folytatásokat. Az Oscar-díjas rendező először csak egyetlen folytatást tervezett, ebből végül négy részt lett. Kult--Létay Dóra: "Nagyon nehezen viseltem a bulvár betolakodását az életembe"http://www.life.hu/kult/20160413-letay-dora-szineszno-nehezen-viselte-a-bulvar-betolakodasat-az-eletebe.htmlMár gyermekkorában is színpadon bizonyított, az országos ismertséget mégis a Jóban Rosszban hozta el Létay Dóra számára. A sikernek viszont árnyoldalai is voltak: a gyönyörű színésznő nehezen viselte a bulvár tolakodását, és még hét év távlatából is kísérti a gondolat, hogy a sorozat az oka annak, hogy nem forgat filmet. Színpadi szerepeiben viszont azóta is tündököl, többek közt a József Attila Színházban, nemrég pedig egészen új kihívások is érkeztek az életébe. KultOrigoNémeth Kristóf megszólalt a távozásárólhttp://www.life.hu/kult/20160413-nemeth-kristof-tavozott-a-jatekszin-elerol-mert-nem-ertett-egyet-azzal-hogy-bank-tamassal-kozosen.htmlKedden reggel jelentette be Németh Kristóf, hogy 3 és fél év után távozik a Játékszín éléről, mivel nem értett egyet azzal, hogy Bank Tamással közösen, kettős ügyvezetéssel működjenek tovább. Kult--Hatalmas bulik a forgatás alatt: Így készült a Star Wars 7!http://www.life.hu/kult/20160406-a-star-wars-legujabb-epizodjat-bulikkal-unnepeltek-a-forgatasrol-kiszivargott-videok.htmlFinn megformálója beatboxol, Rey pedig az ütemet egész jól követve rappel. Elképesztően vicces videók kerültek nyilvánosságra Az ébredő Erő forgatási szüneteiről. KultOrigoÖsszeállt az idei VOLT Fesztivál programja: Micsoda fellépők! http://www.life.hu/kult/20160405-quimby-ruzsa-magdi-valamint-a-brit-nero-volt-fesztival-fellepok.htmlA június 28-tól július 2-ig zajló soproni rendezvény szervezői kedden ötven előadó fellépését, így például a Quimby 25 éves jubileumi nagykoncertjét, Rúzsa Magdi és a brit Nero színpadi produkcióját hozták nyilvánosságra. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.