Menj le ZEN-be zenével - Művészet minden generációnak

zene kulturális programajánló kultúra hétvége program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a komolyzene nem tartozik azon műfajok közé, amelyekért mindenki rajong, peidg lehetne olyan. Van egy remek ajánlatunk, hogy te is rájöjj, bárki megszeretheti a klasszikus műveket. Na meg persze  a magyar divattervezőket és a kutyákat. Figyelj csak!

ZEnergia

Május 8.

Szent István tér, a Bazilika előtt

A ZEnergia Budapest első szabadtéri komolyzenei koncertje. A koncerten Balázs János, Liszt- és Junior Príma díjas zongorista játszik 1 óra időtartamban Liszt Ferenc műveiből. A koncert célja, hogy a komolyzene iránt érdeklődők mellett megszólítsa a fiatalabb generációt is, bemutassa, hogy a komolyzene ma is képes vonzó művészeti ággá válni. A koncert alatt a Bazilika teljes épülete monumentális fényfestést kap, amely élőben követi majd a Balázs János által játszott zenét. A műsorvezető Bősze Ádám lesz.

Forrás: Dreamstime

Stylewalker Day&Night

Május 7. 14:00-22:00

V. kerület

Május 7-én ismét Stylewalker Day&Night! Az V. kerületi magyar tervezői üzletek félévente jelentkező eventje programokkal és kedvezményekkel várja azokat, akik közelebbről is megismerkednének a hazai designerek és iparművészek munkáival.

Forrás: Dreamstime

Az Eventuell Galéria különleges textil installációval készül, a Mono Art & Designban minden a beton körül forog majd, és megtekinthető lesz Kasza Gábor poétikus fotósorozatának kiállítása is. A Mono Fashion egy pop-up kirakat-installációval, a Csendes A Pesti Szatócs lámpavásárral, a Paloma 2. születésnapja apropójából programokkal és játékokkal, a Lollipop Budapest Factory pedig Szuharevszki Misi - *Serenity Zoo* kiállításával vár mindenkit. A Black Box Concept Store-ban debütál a nap folyamán a Noár Line 2016 SS kollekciója, a wonderLAB-ben pedig csak ezen a napon látható és vásárolható meg Richard Alexander táskakollekciója. A Buborék újrahasznosított karkötőkészítő workshopot tart, a CikkCakk Studioban közös fűszernövény ültetés lesz, az Insitu galériáján pedig kiállítás. Külön gyerekprogrammal készül az Anderson Art Lab és a Le Petit Design, előbbi workshoppal, utóbbi rajzversennyel várja a piciket

Belvárosi kutyás nap

Május 7.

Olimpia Park

A fővárosban, átlagosan minden második családban gondoskodnak legalább egy házi kedvencről. A családban tartott kutya nem csupán rengeteg szeretetet ad, de gyermekeinket felelősségre, rendszerességre, toleranciára is neveli. Egy örökbefogadott árva állat pedig emberségünkről, szeretetünkről, felelős gondolkodásunkról tesz tanúbizonyságot, így példát mutat családunknak, környezetünknek, embertársainknak is.

A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében – az alapítvány önkéntesei segítségével - mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Forrás: Dreamstime

Az egész napos rendezvényen, minden szolgáltatás ingyenes.

Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutya-elsősegély és fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, kvíz játékok, belvárosi kutyabarát éttermek, kávézók bemutatkozása, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

Big Moments baby bazaar

Május 8.

Asztalka

A "BIG MOMENTS baby bazaar" egy egyedülálló mini babavásár, egy újszerű kezdeményezés, az elegancia, a minőség és az ünnepélyesség jegyében.
Itt mindent megtalálsz, ami egy esküvőre, keresztelőre, ünnepélyekre készülve szükséges lehet egy baba számára.

Forrás: Dreamstime

Minőségi alapanyagokból készült koszorúslány ruhák, ünnepi pantallók, elegáns mini bőrcipők és szandálok, selyem virágos fejpántok, díszek és finom desszertek, torták a nagy alkalmakra.

Párkapcsolati workshop (angol nyelven)

Május 6., 17:30

Szerb Kulturális Központ

Függetlenül attól, hogy egyedül vagy párban éled-e a mindennapjaidat, hogy a partnerkapcsolataidban sikert sikerre halmozol vagy esetleg problémákkal küzdesz, itt az alkalom, hogy valami újat tanulj erről az örökké aktuális témáról és hogy speciális gyakorlatok segítségével szembesülj saját beidegződéseiddel és szokásaiddal, melyek hatással vannak kapcsolataidra.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A workshop angol nyelven, szakember vezetésével zajlik. Vukadinović Aleksandra az amerikai Észak-Karolinai Egyetemen pszichológia szakán végzett, és az elmúlt évek során nagy tapasztalatra tett szert. Újvidéken él és dolgozik, több, különböző témájú workshopot szervez, előadásokat, tanácsadást tart és a lifecoachingban is tevékenyen részt vesz. Pszichológia és életmód témájú írásaival több szakfolyóiratba publikál.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a kd.centar@gmail.com címen lehet.

Óbuda Napja 2016

Halász Judit, Péterfy Bori & Love Band, Ivan & The Parazol, a 30Y, a Hiperkarma, Middlemist Red, a Kéknyúl Hammond Band, az Anna & The Barbies és Demjén Ferenc lesznek többek között azok a művészek, előadók, akik a közönséget szórakoztatják Óbuda, Csillaghegy és Békásmegyer különböző helyszínein, ahol május 6-án és 7-én Óbuda Napja keretében rengeteg szerteágazó, izgalmas program és érdekesség várja a felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Forrás: theliquidproduction

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.