Amikor a párod kettős életet él: 7 emlékezetes film a témáról

Kettős játék film mozi kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg minden, szerelemben, kapcsolatban élő ember egyik legfőbb rémálma az, hogy egyszer csak kiderül: a párja nem az (vagy nem csak az), akinek mutatta magát, és van egy titkos élete is. A napokban mozikba került Gyilkos párosban Anna Kendrick ideális új pasija kapcsán hull le a lepel - meglepő reakciót váltva ki. Mi pedig ennek apropóján összegyűjtöttük a kedvenc filmjeinket a témában.

Amikor a feleséged titokban prostituált: A Nap szépe (1967)

A spanyol rendezőlegenda, Luis Buñuel híres filmjében Catherine Deneuve játszik hideg, frigid polgárfeleséget - aki közben a férje háta mögött a címbeli néven a helyi bordélyház sztárja. Buñuel különleges, szürrealista elbeszélői módszeréből következően viszont végig nem tudjuk eldönteni: az a valóság, vagy csak fantázia, és ha utóbbi, akkor kié?

Amikor a szerelmed titokban másik nemű: Pillangó úrfi (1993)

Jeremy Irons olyan francia diplomatát alakít ebben a megrázó szerelmi történetben, aki a hatvanas évek Kínájában szeret bele egy operaénekesnőbe, és kezd vele romantikus kapcsolatot — miközben nem is sejti, hogy a lány valójában fiú, ráadásul a kínai titkosszolgálatnak dolgozik. A szenvedély hazugsággal kombinálva csak tragédiához vezethet.

Amikor a nejed titokban gyilkolászik: Titkos gyilkos mama (1994)

Az idilli kertvárosi családi élet képének kegyetlen, fekete humorú kifigurázása ez a szatíra, amelyben Kathleen Turner alakít gondoskodó, kedves anyukát - aki bármilyen válogatott kegyetlenségre képes, ha bárki is zavarja az ő, vagy a családtagjai köreit. Így aztán miközben a hétköznapokban senki sem sejt semmit, csúnya véget ér a rossz jegyet adó tanár, az idegesítő szomszéd vagy a zaklató iskolatárs.

Amikor a férjed titokban fiúszeretőt tart: Tudatlan tündérek (2001)

Pontosabban tartott: a török-olasz rendező, Ferzan Özpetek filmjének főhősnője ugyanis a férje halála után fedezi csak fel, hogy a párjának volt egy másik élete is hétvégenként. Amikor pedig kinyomozza, mi is volt ez, egy furcsa kommunát talál - és egy fiúszeretőt. Ez a másik világ viszont annyira különleges, hogy ő is belekeveredik.

Amikor a házastársad titokban titkosügynök: Mr. és Mrs. Smith

Mi lehet annál súlyosabb eset, ha egy házasságban valaki kettős életet él? Az, ha mindkét házastárs kettős életet él. Ráadásul mindketten tökéletesen kiképzett szuperügynökök — akik egyszer csak azt kapják feladatul, hogy egymást likvidálják. Na ez már párkapcsolati konfliktus, kérem! Akik pedig előadják: Brad Pitt és Angelina Jolie.

Amikor a pasid titokban gengszter: A tégla (2006)

A zseniális hongkongi Szigorúan piszkos ügyekből készült, Oscar-díjas Scorsese-filmben két tégla áll egymással szemben: egyikük olyan rendőr, aki a maffiába épült be, a másik pedig olyan maffiózó, aki a keresztapa megbízásából lett rendőr. Utóbbinak pedig van egy csinos barátnője is — aki előbbi pszichológusa egyben. Amikor pedig a két tégla tudomást szerez egymás létezéséről, minden a feje tetejére áll.

Amikor az új fiúd titokban bérgyilkos: Gyilkos páros (2016)

A hazai mozikban április 28-a óta futó új vígjátékban Anna Kendrick egy fájdalmas szakítás után lábadozó lányt alakít, aki megismerkedik egy szupercuki, szuperjófej, szuperszexi pasival, és csak úgy izzik köztük a levegő. Épp csak azt nem tudja róla, hogy az illető mellesleg halálosan hatékony bérgyilkos, így amikor ez kiderül, a kapcsolatuknak új próbát kell kiállnia — és nem szakítás lesz a vége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.