Lázadó vadóc, dögös szexszimbólum, boldog családanya - Angelina Jolie 41 éves

Brad Pitt Hollywood Angelina Jolie születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élete első Oscar-jelölését 24 évesen kapta, és rögtön díjra is váltotta. Mint egy hurrikán söpört végig Hollywoodon, és néhány év alatt az egyik legjobban fizetett és legismertebb színésznők egyike lett. Sikerei csúcsán élete 180 fokos fordulatot vett: a megzabolázhatatlan vadóc Brad Pitt mellett humanitárius missziókat vállaló, környezettudatos, gyermekszerető családanyává vált. Angelina Jolie ma 41 éves. 

Angelina Jolie Voight 1975. június 4-én született Los Angelesben a szlovák és német felmenőkkel bíró Jon Voight és a kanadai francia ősökkel is rendelkező Marcheline Bertrand gyerekeként. A szülők az Angie születése utáni évben elváltak, édesapja állítólag egy fiatal színésznőcskéért hagyta el a családot. Apja félrelépéseit Angie a mai napig nem tudta megbocsátani, később is fennálló rossz viszonyuk miatt hagyta el a Voight vezetéknevet. A két gyerek, Angelina és a bátyja James Haven, az anyjával maradt, aki a gyereknevelés miatt feladta színészi karrierjét.

Karrier

Angelina 1986-ban, 11 évesen kezdett el érdeklődni a színészkedés iránt, be is iratkozott a Lee Strasberg Theatre Institute színházba színjátszást tanulni. Később azonban a viharos középiskolai évek egy időre megtépázták a lelkesedését.

Forrás:Northfoto

Angelina többször is beszélt interjúkban arról, hogy

a gimnázium alatt elszigeteltnek érezte magát, mivel a családjának nem volt túl fényes az anyagi helyzete, gyakran kellett használt ruhát hordania, jellegzetes arcvonásai miatt pedig társai csúfolták.

Ebben az időben elkezdte rituálisan vagdosni magát késsel és éles tárgyakkal. 14 évesen aztán otthagyta a színitanodát, és modellkedni kezdett.

Különleges szépségére egyre többen figyeltek fel, számos videoklipben kapott szerepet, például Meat Loaf Rock and Roll Dreams Come Through című dalában, vagy Lenny Kravitz Stand by My Woman című klipjében. Két év múlva, 16 évesen aztán visszatért a színházi szerepekhez.

Igazi színészi pályafutása 1993-ban, 18 éves korában kezdődött, amikor is szerepet kapott a Cyborg 2 – Üvegárnyék című, alacsony költségvetésű sci-fiben. Ezt követően egymás után érték a kisebb-nagyobb szerepek sikeresebb és kevésbé sikeres filmekben, mígnem 1997-ben a karrierje elkezdett igazán kibontakozni. A George Wallace című életrajzi filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték. Egy évre rá pedig szerepet kapott az HBO Kifutó a semmibe című produkciójában, amelyben Gia Carangi szupermodellt alakította. A szerepért újra Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték.

1999-ben az Észvesztők című filmben játszott, és csak mellékszereplő volt ugyan, de a kritikusok egyöntetű véleménye szerint Jolie lesöpörte a filmvászonról a főszereplő Winona Rydert. Az alakításával elnyerte harmadik Golden Globe-díját és első Oscar-díját.

Lara Croft a Tomb Raider című filmben Forrás: Origo

2000-ben Jolie leforgatta első kasszasikerfilmjét, a Tolvajtempót, Nicolas Cage oldalán, majd 2001-ben jött az igazi nemzetközi áttörés, a Tomb Raider videójáték-adaptációnak köszönhetően. A film kedvéért Jolie-nak meg kellett tanulnia brit akcentussal beszélni, és harcművészeti fogásokat is el kellett sajátítania. Angie hihetetlenül dögös Lara Crofttá változott, a szerepnek is köszönhetően pedig első számú szexszimbólummá vált.

Románcok

Bizony, a Brangelina-jelenség előtt is volt élet, de még milyen! Jolie összesen háromszor ment férjhez, első férje a szintén színész Johny Lee Miller volt, akit még 1995-ben ismert meg.

Angie a menyegzőn fekete bőrnadrágot viselt, és fehér inget, amire a saját vérével írta rá a férje nevét.

A pár 1999-ben vált külön, de Jolie nem volt rest, egy év múlva ismét férjhez ment.

Második férje Billy Bob Thorton volt. A vér az ő kapcsolatukban is fontos szerepet töltött be, olyannyira, hogy egymás vérét viselték egy nyakláncon. A szerelmesek azonban három év után el váltak.

Házasságai mellett nyíltan vállalta leszbikus kapcsolatát is a szeretőjével, Jenny Shimizuval.

A nővel még 1996-ban szerepelt együtt a Foxfire című filmben, találkozásuk pedig szerelem volt első látásra.

Sőt, Angie vad, kissé sötét múltjába még a testvérrománc is belefért. 2000-ben Angelina Jolie a testvére, James társaságában ment el az Oscar-gálára. Ebben az évben ő nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, köszönőbeszédében pedig egy igen meghökkentő mondat hagyta el a száját: konkrétan szerelmet vallott a testvérének.

Angie és bátyja Forrás: AFP

Nem sokkal később a sajtót botrányos fotók garmadája lepte el, olyanok, amelyeken Angelina és James ajkai csókban forrnak össze. A sokkoló képeket a család pletykás ismerősei olyan további híresztelésekkel tetézték, amelyek arról szóltak, hogy a két testvér tinédzserként sokáig nemcsak lelki, de testi szerelemben élt együtt.

Gyerekek

Angelina sok mindent köszönhet a Tomb Raider című filmnek. Azon kívül, hogy Lara Croft hozta meg neki a nemzetközi sikert, a film hatására kötelezte el magát a humanitárius ügyek mellett. Egészen pontosan mivel a mozi egy részét Kambodzsában forgatták, Jolie bepillantást nyerhetett az ottani emberek életébe. A nyomorúságos körülményeket látva pedig úgy határozott, hogy egyrészt örökbe szeretne fogadni egy árva gyermeket, másrészt pedig, hogy ezután minden eszközt megragad majd, hogy segítsen az elesetteken.

Boldog család, sikeres karrier - Anyák a csúcson

Karrier, csillogás, anyaság és boldog családi élet – az alábbi asszonyok azon túl, hogy a hivatásukban kiemelkedően teljesítenek, családi életüket is sikeresen tudják menedzselni. Korábbi cikkünkben összeválogattunk öt igazán sikeres és világhírű édesanyát.

Örökbe is fogadta első gyerekét, aki a Maddox Jolie Thorton nevet kapta, hiszen Billy Bob Thortonnal házasok voltak. A férj azonban nem nézte jó szemmel az örökbefogadást, nem akart még gyereket, és úgy érezte Angie elhanyagolja őt a kis jövevény miatt. A házasságnak válás lett a vége, Angelina pedig egy újabb adoptált gyerekkel vigasztalódott. Maddox után örökbe fogadott egy etióp kislányt, Zaharát. Mára pedig összesen hat – három vér szerinti és három adoptált – gyerek boldog édesanyja.

Brad Pitt

Bár a film művészeti értékei megkérdőjelezhetők, Angie számára viszont valószínűleg igen nagy jelentőséggel bírt a 2004-es Mr. és Mrs. Smith című mozi. Brad Pitt a forgatás idején még Jennifer Anistonnal alkotott hollywoodi álompárt, mire azonban a film a mozikba került, már egy új szerelem dobogtatta meg a szívét.

Pitt és Aniston a film után elváltak, és bár a férfi sosem ismerte el, hogy Angie miatt hagyta el a feleségét, sokatmondó az a tény, hogy miután 2005. január 7-én hivatalosan is különvált Anistontól, az év áprilisban már lesifotók készültek róla és Jolie fogadott fiáról, Maddoxról egy tengerparton.

Pitt és Jolie 2005 nyarán össze is költözött, 2006-ban pedig meg is született egy namíbiai magánkórházban első közös gyerekük, Shiloh.

Love storyjuk innentől pedig már mindenki számára ismert.

/1510/Brad_2015102815200
Forrás: Hello Magazine

Világbéke

Jolie a színészkedés és rendezés mellett 2001 óta az ENSZ jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik. Rengeteg menekülttábort látogatott már meg szerte a világon, 2012-ben pedig kinevezték az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága különmegbízottjának. 2014-ben a Menekültügyi Bizottság ülésén is részt vett, és felszólalt a szíriai helyzettel kapcsolatban.

/1506/Isten20156318152

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.