Ők lettek az idei Fonogramon díjátadó abszolút győztesei: Íme, a lista!

zene wellhello Fonogram-díj díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Turbo, a WellHello, a Vad Fruttik, a Brains, Deniz, Kis Grófo, Szűcs Gabi, a Balázs Elemér Group, a Firkin és a Margaret Island is Fonogram-díjat kapott szerdán a Várkert Bazárban rendezett gálaesten. Az életműdíjat Frenreisz Károly és Hegedűs László vehette át. 

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MaHaSZ) által rendezett díjátadón tizenkét hazai és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat. Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Turbo Lullabies For Awakening című albuma lett, a hazai modern pop-rock kategóriában a WellHello futott be, ezúttal Elnöki ügy/Gyere és táncolj/Késő már/Emlékszem, Sopronban című dalaival. Az év hazai alternatív vagy indie rock albumának vagy hangfelvételének a Vad Fruttik Tudom milyen című lemezét választották.

Forrás: Facebook/Wellhello

Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele a Brains Stand Firm/Balance című két száma lett, a hazai rap vagy hip-hop felvételek között Deniz dalcsokra, A nép hangja/Csoda/Elegem van/Holnapután/Sehogysejó, a hazai hard rock vagy metál kategóriában az Ozone Mama Sonic Glory című anyaga győzött.

Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele Kis Grófo Bulibárója lett, a hazai kortárs szórakoztató zenei kategória győztese Szűcs Gabi és a Tűsarkú lépteim, az év hazai gyermekalbuma Gubás Gabi Bergengóciából jöttünk-je lett, az év felfedezettje a Margaret Island.

Forrás: Pozsonyi Roland

Az év hazai dzsessz albuma kategóriában a Balázs Elemér Group 15/Örök szerelem című lemeze bizonyult a legjobbnak, az év hazai világ- vagy népzenei albuma a Firkin Finger in the Pie című produkciója lett.

Idén is díjazták azon külföldi kiadók lemezeit, amelyek a hazai piacon is jelen vannak. Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele Adele 25-ja, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele Ellie Goulding Deliriumja lett.

10 lenyűgöző kép Kínáról, ahogyan még sohasem láthattadhttp://www.life.hu/kult/20160608-10-lenyugozo-kep-kinarol-ahogyan-eddig-meg-sohasem-lathattad.htmlA Liang-hegy mélyén élő etnikai kisebbség, a yi-k mindennapjait örökítette meg Li Fan fotóművész, akit teljesen lenyűgözött a civilizációtól távoli, hagyományőrző életmódjuk. KultOrigoMichael Jackson koreográfusa: "Mélyebb volt ez, mint egy barátság"http://www.life.hu/kult/20160606-michael-jackson-es-koreografusa-lavelle-smith-kapcsolata-tobb-volt-mint-baratsag.htmlLavelle Smith Jr. éveken keresztül nagyon közeli kapcsolatban állt a legendás popénekessel, nemrég pedig őszintén beszélt a köztük lévő különleges kapcsolatról egy budapesti sajtótájékoztatón. Kult--Így lesz a kávébabból egy csészényi fekete csoda – Kávépörkölő üzemben jártunkhttp://www.life.hu/kult/20160604-igy-kerul-a-kaveporkolo-uzemekbol-a-kave-a-haztartasunkba.htmlBármilyen gasztroforradalom is söpörjön végig a kulináris világban, a minőségi kávéfogyasztás minden változó trendtől függetlenül virágkorát éli. Egyre több háztartásban fektetnek hangsúlyt a kifogástalan alapanyagokra: a modern kor embere ugyanis már nem sietve hajtaná fel az adag feketéjét, hanem élvezni, sőt minden ízében érezni is szeretné az összetevőket. KultOrigoNáci tinitől a balfácán magánkopóig: Ryan Gosling 7+1 legemlékezetesebb szerepehttp://www.life.hu/kult/20160603-ryan-gosling-legemlekezetesebb-szerepei-a-hitetlen-fel-nelson-plasztik-szerelem-kek-valentin-orult.htmlMár játsszák a mozik a Rendes fickókat, amelyben Ryan Gosling parádézik Russell Crowe oldalán a karrierje egyik legjobb alakításával – ez pedig kiváló alkalmat adott nekünk arra, hogy listára gyűjtsük a színészként is kiemelkedő szépfiú eddigi legfontosabb szerepeit. Kult--Tóth Gabiból házisárkány letthttp://www.life.hu/kult/20160601-toth-gabi-enekesno-a-shrek-cimu-musicalben-hazisarkany-lett.htmlAz énekesnő megmutatta, milyen egy szexi sárkány, amikor tűzokádás helyett énekel. Kult--5 nevetséges idézet Gwyneth Paltrow tollából http://www.life.hu/kult/20160530-gwyneth-paltrow-a-szineszno-idezetei-lattan-nagyot-nevettunk-zsepiket-elo.htmlBár a szerkesztőség több tagja is imádja a szőke bombázót, a vicces nyilatkozatai mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. Ezen idézetek láttán jókat nevettünk, hiszen pár szőke nős vicc jutott az eszünkbe. Íme, a sztár legelképesztőbb kijelentései. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.