Magyaroknak köszönheti a világ az első fénymásolóval készült filmet

Forrás: The Copyist -
film Magyarország fénymásoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kőszegi Tamás meglepő ötlettel rukkolt elő, és bejött! Olyannyira, hogy a fénymásolóval készült kisfilmje, a The Copyist képviseli hazánkat idén a 22. Palm Springs International Shortfesten, a világ egyik legnívósabb rövidfilmes fesztiválján.

A The Copyist fő érdekessége, hogy egy teljesen új kísérleti eljárással, fénymásolóval meséli el egy szexuális együttlét történetét.

Forrás: The Copyist

A filmet már a júniusi világpremier előtt is nagy érdeklődés övezte, a Saatchi and Saatchi például kiválasztotta a Hungarian New Directors Showcase egyik legjobb alkotásának, a 26 éves rendező pedig

egy TED-előadást is tartott már a témával kapcsolatban.

Nem mellesleg a film teljesen független alkotás, hiszen a készítők nem vettek igénybe állami, vagy egyetemi támogatást, ezért kis költségvetésből, mindössze 100 ezer forintból valósult meg, bár pontosan ezért három éven át készült.

A befejezésben egyébként segítséget nyújtott Pataki Ági producer, aki Kőszegi Tamást mentorálta az 50 Tehetséges Magyar Fiatal Program keretein belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.