A legjobb koncertek a VOLT-on - semmiképp ne hagyd ki!

fesztivál koncert VOLT Fesztivál fesztiválok2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
40 helyszín, több mint 200 program. Ezt nyújtja az idei VOLT Fesztivál. Az idei zenei felhozatal nem mindennapi, de lássuk azokat, akikért mindenképpen érdemes ellátogatni Sopronba. 

Iron Maiden

Az Iron Maiden az egyik legismertebb angol heavy metal együttes, több mint 100 millió eladott lemezével a műfaj egyik legsikeresebb képviselője. Az együttest Steve Harris basszusgitáros alapította 1975-ben, és még ebben az évben a New Wave of British Heavy Metal hullámmal kerültek be a köztudatba, debütáló lemezük Iron Maiden címmel 1980-ban jelent meg és nem sokkal később a heavy metal megkerülhetetlen klasszikusaivá váltak.

Többször játszottak Magyarországon, először 1984-ben, majd 2014. június 3-án, a Budapest Arénában léptek fel. 2016-ban a VOLT Fesztivál headlinereként láthatjuk és hallhatjuk a zenekart Sopronban július 1-jén.

The Prodigy

A The Prodigy elektronikus zenét játszó brit együttes a kilencvenes években bekövetkező nagy elektronikus zenei forradalom egyik legnépszerűbb képviselőjének tekinthető (a Chemical Brothers, Fatboy Slim, Crystal Method, és számos egyéb formáció mellett). Nemcsak több mint 20 millió lemezt adtak el világszerte, ami az elektronikus zenei műfajban egyedülálló, hanem szakmai elismeréseket is arattak, így például Grammy-jelöléseket, az MTV Music Awards és a Rolling Stone magazin díjait, nem utolsósorban pedig kétszer a Brit Awardot „a legjobb brit tánczenekar” kategóriában. Zenéjük számos stílus jegyeit viseli magán: rave, hardcore techno, a 90-es évek ipari zenéje, az alternatív rock, a big beat és később az énekben a punkelemek is megjelennek.

Sok korábbi magyarországi fellépésük után 2016. július 2-án ezúttal ismét a Telekom VOLT Fesztiválon veszi kezelésbe fanatikus magyar rajongótáborát. Garantált, hogy Keith Flint és társai még a korábbi jelenéseket is felülmúló, szédületes és megveszekedett show-val szegezik majd a tömeget a fesztivál legnagyobb színpada elé, pláne, hogy tavalyi új lemezük legjobb dalait is magukkal hozzák.

Ella Eyre

Ella Eyre 1994. április 1-jén született Londonban. Afrojamaikai, máltai és angol származású énekesnő. Úszóversenyzőnek készült, mielőtt komolyabban foglalkozni kezdett az énekléssel. Tehetségét 2011-ben fedezte fel énektanára. A Bastille-el elkészítették a TLC - No Scrubs és a The XX - Angels számok feldolgozását, ami No Angels címen kapott helyet a banda 2012-es feldolgozásalbumán. Az igazi áttörés 2013 áprilisában jött el számára, amikor a Rudimentallal közösen készített számuk, a Waiting All Night a brit slágerlisták első helyére került, és megnyerte a 2014-es BRIT Awards Az év kislemeze díját. 2014 októberében megnyerte a MOBO Awards Legjobb új előadó díját. Dolgozott DJ Freshsel is, közös kislemezük a Gravity. Debütáló albuma, ami a Feline címet kapta, 2015 augusztusában jelent meg, és a negyedik helyig kúszott fel a nagy-britanniai slágerlistákon. Az angol rögbicsapat indulóját, a Swing Low, Sweet Chariotot is ő énekli idén. A fiatal nő nem először jár Magyarországon, tavalyi Sziget-fellépésekor a Life.hu-nak exlkuzív interjút is adott az énekes. Idén június 28-án láthatod és hallhatod bársonyos hangját Sopronban.

Halott Pénz

A Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös Fonogram-díjas magyar hiphopformáció. Eredetileg a Halott Pénz Marsalkó Dávid szólóprojektje volt, 2013-ban lett belőle egy hétfős zenekar. Az együttes - bár sokan úgy vélik - nem konkurál a Wellhello formációval, erről a fiúk maguk meséltek még korábban a Life.hu-nak. Döntsd el te magad, és hallgasd meg a legmenőbb számaikat idén június 30-án a VOLT Fesztiválon.

Bëlga

A Bëlga egy magyar könnyűzenei együttes, amely 1998 tavaszán alakult Budapest XVII. kerületében. A csapat alapító tagjai: Bauxit, Még5lövés és Tokyo, mindannyian A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatói voltak. A Tilos Rádió egyik műsorában találkoztak, ahol megismerték DJ Tituszt és Sickratmant. 2003 tavaszán Sickratman és Lord Cursor elhagyta a csapatot. Az első fellépésük a Pepsi Sztárcsináló című tehetségkutató műsorban volt, ahol egészen a döntőig jutottak el az Ovi című számukkal. A 2002-ben megjelent Majd megszokod című album hozta meg az ismertséget a csapat számára, az album egyik kislemeze a Nemzeti hiphop című szám a nacionalista nézeteket kifigurázó szövegeivel híresült el. Ezt követően folyamatosan adták ki jobbnál jobb albumaikat, mígnem a 2015 márciusában a Szerelmes vagyok című dalt 10 éves jubileumára már 14 nyelvre fordították le. Ha te is szereted az együttest, július 1-jén egy fergeteges koncertet láthatsz tőlük Sopronban.

Nem tudsz ellátogatni a VOLT-ra? A Telekom Buddyk segítségével te is ott lehetsz.

Támogatott tartalom.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.