Múzeumok Éjszakája 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében: az érdeklődőket 2200 program, egyebek mellett tárlatvezetések, koncertek és filmvetítések várják.

Budapesten hét múzeumjárat közlekedik, valamint idén először elektromos kisautók is szállítják három útvonalon a kisebb múzeumok között az érdeklődőket. Kecskeméten 15 oldtimer busz jár a helyszínek között, a MÁV-START és a GYSEV pedig számos vonalon menettérti kedvezményt biztosít.

Iparművészeti Múzeum Múzeumok éjszakája Forrás: Áment Gellért


A Magyar Nemzeti Galéria programjait a kaleidoszkóp színei ihlették az immár több mint ötvenezres látogatottságú, Picasso - Alakváltozások 1895-1972 című időszaki kiállításhoz kapcsolódva. A múzeum a magyar és angol nyelvű tárlatvezetések mellett gyűjteménysétákkal, művészeti témájú beszélgetésekkel, koncertekkel, nyomozós játékkal, borterasszal és festői panorámával várja a látogatókat.

Az Iparművészetiben a kerékpáros akrobaták fellépése mellett épületséták, workshopok és zenés interaktív programok is lesznek. Az Elektrotechnikai Múzeum, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény és a Műszaki Tanulmánytár többek között rendhagyó fizikaórákkal, technikatörténeti sétákkal, öntészeti bemutatóval és koncertekkel készül.

A Capa Központ látogatói vezetéssel tekinthetik meg a Total Records - Lemezborítók: fotográfia és zene, valamint Kudász Gábor Arion Human című kiállítását, a Várkert Bazár koncertjein fellép mások mellett az Anton Vezuv együttes, a StabilFrazír, a Dope Calypso és a Kerekes Band, a Fiumei úti sírkert és a Kegyeleti Múzeum kultúrtörténeti sétáknak, előadásoknak, koncerteknek és drámajátéknak ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.