Britains Got Talent Szegedi Szabadtéri 2016 interjú Paul Potts énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 45 éves énekes a "sztárélet" előtt az anyagi csőd szélén állt. Miközben felesége a végrehajtóktól rettegett, a férfi feldobott egy aprópénzt. Fej vagy írás? Úgy döntött, ha fejet mutat az érme, benevezi magát az éppen akkor induló televíziós tehetségkutató vetélkedőbe. Így lett. Ma már elismert művész, aki az első Britain's Got Talent nyerteseként került a köztudatba. Hamarosan hazánkba érkezik, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik fellépője legyen. 

Hogyan dolgozza fel az ember a hirtelen jött sikert? Lelkileg mennyire megterhelő?

Én minden napot teljes mértékben megélek. Nem gondolok rosszat a dolgokba, így érzelmileg és szellemileg sosem érzem megterhelve magam. A siker olyan, mint egy hirtelen fellőtt rakéta. Bár lassan kellett volna vele haladni, az emberek mégis elsiették a dolgot. Ilyenkor kell belátni, hogy vannak teendők, melyeknek idő kell, hogy valóban kiforrjanak. Úgy érzem, képes vagyok tartani a tempót.

Paul Potts Forrás: AFP

Többször járt màr Magyarországon, vagy ez az első alkalom? Mi tetszik legjobban a magyarokban?

Megfordultam párszor az országban, de főleg Szegedet "ismerem". Az Egyesült Királyságban szinte szállóige, hogy a magyar emberek milyen jólelkűek, és nagyon erős munkabírással rendelkeznek.

Mikor került először kapcsolatba a színházzal és a színpaddal?

Tízéves voltam, amikor a templomi színjátszó csoport tagja lettem. Többször is előadtuk a Clive Staples Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, valamint a Grease című darabot. Egyszerűen imádtam! Az első nagy sikerélményem Andrew Lloyd Webber egyik klasszikusának előadása volt. A közösnég szinte síri csödben hallgatta végig a produkciót.

Van olyan előadó, aki nagy példaképe?

José Carreras. Csodás ember és művész, aki a súlyos betegsége ellenére is képes volt színpadra állni. Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amikor találkozhattam vele.

Mi a legnagyobb álma a karrierje szempontjából?

Életem végéig énekelni akarok. Az álom szerep számora Puccini: Bohémélet című darabjában Rodolphe áriája. Egyszer még el kell énekelnem a színpadon!

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.