Fedezd fel Budapest rejtett zugait: kalandos programokra hív a főváros

BUG2016 kultúra mozi Budapest programajánló futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mozi, színház és izgalmas sportesemény is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a nyár véget ért, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

World Press Photo 2016

Szeptember 23 - Október 23.

Néprajzi Múzeum

Az évente 145 különböző városban 4 millió látogatót vonzó World Press Photo, a világ legrangosabb utazó fényképkiállítása szeptember 23-án Budapestre érkezik, és egy hónapon át látogatható a Néprajzi Múzeumban.

World Press Photo 2016 megnyitó Fotó: Mudra László - Origo

Négy fal között - avagy zárt ajtók, tárt lábak

Szeptember 30, október 1-2.

Jurányi Ház, Tünet Stúdió

Nincs velük bajom, ha a négy fal között csinálják - hangzik a "toleráns" mantra, amivel minden szexuális devianciát el lehet intézni. De mi történik valójában a négy fal között, ami takargatásra szorul? Mit csinálnak, vagy inkább mit nem csinálnak a mai párok? Szeptember 30-án debütál a Négy fal között - avagy zárt ajtók tárt lábak című új darab a Tünet Együttes műhelyéből, Ördög Tamás (Dollár Papa Gyermekei) rendezésében.

Forrás: Tünet Együttes

BUDAPEST URBAN GAMES

2016.10.01.

A főváros több pontján

A Budapest Urban Games a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Az idei, "KEZDETEK" évben budapesti sportközösségek mérik össze erejüket a város különböző pontjain olyan helyszíneken, amelyeket eddig kikapcsolódásra vagy közlekedésre használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek. Csatlakozz te is, gyere ki, JÁTSSZUK LE! Jelentkezzetek a város legurbánusabb sporteseményére! Szerezzétek meg a legelső utcalimpia érmeit és hirdessétek velünk a sport szeretetét!

Forrás: Facebook/Budapest Urban Games

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

A Cinema City összes mozijában

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést - amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el.

19 érdekesség az újra moziba kerülő Casablancárólhttp://www.life.hu/kult/20160926-casablanca-cimu-film-erdekessegek.htmlSzeptember végétől újra mozivásznon látható Humphrey Bogart és Ingrid Bergman legendás közös filmje, a Casablanca – digitálisan felújítva. Mi pedig megragadtuk a lehetőséget, hogy összegyűjtsünk egy nagy adag kevéssé közismert információt minden idők egyik leghíresebb filmjéről. KultOrigo18 érdekesség a Bridget Jones babát vár című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20160919-bridget-jones-babat-var-sorozat-harmadik-resz-erdekessegek.htmlMinden idők leghíresebb mozis szinglije, Bridget Jones hosszú idő után visszatért, és az új filmjében teljesen újfajta kihívásokkal (is) szembe kell néznie. Mi pedig megragadtuk a lehetőséget, és összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt, amit talán még nem tudtál a Bridget Jones babát vár című filmről. Kult--Bridget Jones 5 legfrappánsabb aranyköpésehttp://www.life.hu/kult/20160916-bridget-jones-kedvenc-idezeteink-a-konyvbol.html"Fogyókúrázni fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzőterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak." KultOrigoItt A szürke ötven árnyalata 2 első előzetese: erotika a köbön! http://www.life.hu/kult/20160913-a-szurke-otven-arnyalata-2-elso-elozetes-igy-fog-kinezni-christian-grey.htmlKedden érkezik meg A sötét ötven árnyalata első igazi előzetese, addig is pillants bele a filmbe. KultOrigoA világ egyik leghíresebb háborús képét cenzúrázta a Facebookhttp://www.life.hu/kult/20160909-elkepeszto-a-vilag-egyik-leghiresebb-haborus-kepet-cenzurazta-a-facebook.htmlA Facebook algoritmusa gyermekpornónak minősítette a világ egyik leghíresebb háborús fotóját, ezért a képet eltávolították a közösségi oldalról, miután azt közzétette egy újságíró. Norvégia legnagyobb újságjának főszerkesztője nyílt levélben vádolta Zuckerberget azzal, hogy visszaél erejével, és kritizálta az oldalt azért, amiért az algoritmusok sokszor a fontos témákat is megszűrik. Kult Endrei Judit szakmát váltott- új szerepben a televízióshttp://www.life.hu/kult/20160909-endrei-judit-tancos-lett-vagy-megsem.htmlEndrei Judit táncosnak állt, ha nem is hivatalosan, de egy új, kifejezetten az idősek körében terjedő divat, a szeniortánc kedvéért. Csillebércen több száz idősebb korú, leendő táncos gyűlt össze, hogy kipróbálja a szeniortáncot, az esemény fővédnöke pedig az ismert tv-s személyiség volt. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.