Rod Stewartot lovaggá ütötték a Buckingham Palotában

Forrás: AFP/Jeff Spicer -
lovag II. Erzsébet brit királynő Rod Stewart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lovaggá ütötte Rod Stewart énekest Cambridge hercege a Buckingham Palotában - számolt be róla kedden a BBC News.

Rod Stewart zenészként és jótékony tevékenysége révén szerepelt azok között, akiket a királynő születésnapja alkalmából kitüntettek. A 70 éves énekes, akit az ünnepségre felesége és két fia is elkísért, a ceremónia után elmondta: "a kilencedik mennyországban" érzi magát.

Forrás: AFP/Jeff Spicer


A skótkockás nadrágot, és hozzá illő sötét zakót viselő sztár elárulta, hogy a királynőt képviselő Vilmos herceg gratulált neki hosszú pályafutásáért, és örömét fejezte ki, amiért továbbra is zenél, mire ő azt válaszolta: "muszáj, nyolc gyermekem van". Stewart a ceremóniát követő fogadáson, a Művészeti Akadémián II. Erzsébettel is találkozott.

A kitüntetettek között szerepelt David Oyelowo filmsztár is, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatát (OBE) kapta. A legújabb filmjében, a csak fekete szereposztással forgatott The Queen of Katwe című sakkdrámában Lupita Nyong'óval játszó színész elmondta: "büszke arra, hogy brit".

A brit GQ magazin első fekete női kiadója, Vanessa Kingori szintén kitüntetésben részesült, őt a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) érdemrenddel tüntették ki.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.