A New York Times szerint Bob Dylan nem érdemli meg a Nobel-díjat

Forrás: Getty Images for AFI/2009 Getty Images/Kevin Winter -
Bob Dylan New York Times Nobel-díj zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A végeredménynek a jelek szerint nem mindenki örül annyira. Sőt az első reakciókból az látszik, hogy nagyon megosztó lett az idei irodalmi Nobel-díj győztese.

Ahogy tegnap a Life.hu is megírta, idén Bob Dylan kapta az irodalmi Nobel-díjat. A szakmából és a közönségből is erős reakciókat váltott ki a döntés, melynek sokan hangot is adtak. Egyes külföldi lapok például kifejezetten elhibázottnak, vagy egyszerűen abszurdnak tartják a döntést.

Forrás: Getty Images for AFI/2009 Getty Images/Kevin Winter

A New York Times egyik szerzője, Anna North szerint bár Dylan munkája briliáns, de nem irodalmi. Az újságíró a cikkben kifejti, hogy a Nobel-bizottság ezzel kihagyott egy hatalmas lehetőséget, hiszen nem egy írót, hanem egy zenészt tüntettek ki. "Bob Dylannek nincs szüksége irodalmi Nobel-díjra, az irodalomnak viszont szüksége van egy ilyen kitüntetésre. Idén viszont nem kap." - olvasható a cikkben, mely már most rengeteg megosztásnál jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.