143 éves lett a magyar főváros

fotók főváros Budapest születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1873. november 17-én egyesítették Pestet Budával és Óbudával. Ennek örömére egy csodás galériát osztunk meg veletek! 

A 19. század első felében mind kulturálisan, mind gazdaságilag fejlődés kezdődött, majd az 1848-as forradalom kirobbanáskor a forradalmárok Pest-Budát tették meg az ország fővárosának. A kiegyezés után az egész ország fejlődésnek indult, így időszerűvé vált egy egységes főváros létrehozása. 1873. január 9-től szeptember 11-ig 16 ülésen dolgozták ki a megvalósítás menetét. 1950. január 1-jén a főváros környékén lévő települések hozzácsatolásával létrejött az úgynevezett Nagy-Budapest, melynek lakossága a 80-as években már elérte a 2,1 millió főt.

/1511/142__20151117121342
A 10 legjobb Bud Spencer-Terence Hill-dumahttp://www.life.hu/kult/20161115-a-tiz-legjobb-bud-spencer-es-terence-hill-duma-a-filmekbol.htmlA következő hónapokban újra a magyar mozikba kerül öt legendás Bud Spencer–Terence Hill-film, amelyek közül a Bűnvadászok már november 3-a óta látható is. Ez alkalomból pedig összegyűjtöttük azokat a szállóigévé lett idézeteket, amiket mi a legjobban szeretünk a nagy páros életművéből. Kult--Amikor magyar a sorozatgyilkoshttp://www.life.hu/kult/20161114-kritika-a-martfui-rem-cimu-filmrol.htmlCsütörtök óta játsszák a mozik A martfűi rém című filmet, amely az ötvenes-hatvanas évek hírhedt sorozatgyilkossági ügye alapján készült – és amely egy magyar filmekben szokatlan zsánert és hangvételt bravúros erővel valósít meg. Kritika. Kult--Kínában lép színpadra a Vígszínház társulatahttp://www.life.hu/kult/20161111-vigszinhaz-kinaban-lep-fel-a-tarsulat-eszenyi-eniko-mar-fotokat-is-posztolt.htmlMegérkezett a Vígszínház társulata Kínába. November 11-én, 12-én és 13-án este játsszák majd Nádas Péter Találkozás című darabját Eszenyi Enikő rendezésében egy nemzetközi színházi fesztiválon Guangzhouban. Magyar prózai társulatként előszőr lépnek fel ebben a távoli metropoliszban. Kult--Még egy gigasztár, The Weeknd ő is ott lesz az EMA gálán!http://www.life.hu/kult/20161104-a-the-weeknd-is-ott-lesz-az-mtv-ema-galan.htmlÚjabb nagy nevet jelentett be az MTV, aki szintén ott lesz sok más előadk mellett az EMA színpadán. A The Weeknd számaira is bulizhatnak majd Rotterdamban! Kult--Hogyan készül a jó kolbász? Eláruljuk a titkot http://www.life.hu/kult/20161027-kulturalis-programajanlo-igy-keszits-finom-kolbaszokat-mozi-es-kiallitas.htmlMozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. KultOrigoNosztalgia és önismeret: érdekes programokra invitálunk http://www.life.hu/kult/20161019-kulturalis-programajanlo-eloadas-es-rapulok-koncert-is-szerepel-a-listan.htmlMozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.