Nosztalgiázz és bulizz együtt a Rapülők! sztárjaival

Forrás: Youtube -
koncert muzsika2016 együttes mozi Rapülők programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. 

Sztárok a cukorbetegekért

November 27.

SYMA Csarnok

Ingyenes családi egészségnapot rendez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 27-én, vasárnap 10 órától a SYMA Csarnokban. Az Egy Csepp Világnapon a gyerekeket izgalmas játékok és színpadi programok várják, a felnőttek egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon vehetnek részt. A színpadon sokak kedvencei szórakoztatják a közönséget: fellép a Halott pénz frontembere, Járai Márk, a Talamba Ütőegyüttes, az X-Faktor énekesei. Magyarország egyik legbefutottabb zenekara lesz a meglepetés vendég, a tehetségkutató mentorai - Tóth Gabi, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti - pedig ezúttal új szerepkörben mutatkoznak be.

Erős Antónia és Szellő István Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Adventi Ünnep a Bazilikánál

November 25. - Január 2.

A Bazilika minden este színpompás fényfestésbe öltözik félóránként sötétedéstől, a belváros szívébe költöznek a különleges ajándékokat kínáló árusok is. A téren felállított faházakban közel nyolcvan kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, megtalálhatják itt a népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha-és kiegészítő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek kézzel készített munkáit is.

Adventi karácsonyi vásár Forrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

Muzsikusok, Muzsikások

A Concerto Budapest és a Muzsikás közös koncertje

December 5.

Corinthia Hotel Budapest Bálterem

Vajon hogyan énekelhették a gregoriánt az olaszok a 16-17. században? Felvétel akkoriban még nem készülhetett, ám ha valaki mégis szeretné tudni, csak hallgassa meg egy különleges magyar népcsoport, a moldvai csángók dallamait. A pápa annak idején térítő szerzeteseket küldött hozzájuk, akik a nyelvi különbségek miatt a szövegeket ugyan nem, de a zenét át tudták adni. A csángók máig megőrizték ezeket a dallamokat. Ennek illusztrálásához Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes lesz a vendég a december 5-ei koncerten.

A Concerto Budapest és a Muzsikások közös koncertje Forrás: Life.hu

Rapülők koncert 2017

2017. február 25.

Papp László Budapest Sportaréna

Zúg a volga, Áj Láv Jú, Túr dö flanc, Lesz még rosszabb, Nem adom fel...csak pár mindenki által ismert dal a Rapülőktől, amik biztosan felcsendülnek majd a 10 éves Rapülők Arénakoncerten. A 90-es évek legismertebb hazai zenekara a RApülők Geszti Péter (MC Gesztenye), Berkes Gábor (T-Boy) és Szentmihályi Gábor (Michel de Lux) 1992-ben alakult s pár év alatt óriási sikert aratott. A csapat 10 éve nem koncertezett, s most itt az ideje, hogy újra nosztalgikus hangulatba hozza a közönséget és elhozzá ka 90-es évek slágereit.

Rapülők Forrás: Youtube

Intim családi titkokat árult el Bud Spencer fia http://www.life.hu/kult/20161024-interju-giseppe-pedersolival-bud-spencer-fiaval.htmlBud Spencer halálának emlékére a Guido és Maurizio de Angelis olasz zeneszerző testvérpáros nagyszabású koncertet ad Magyarországon, ezzel búcsúztatva a nemrégiben elhunyt világsztárt. Az emlékkoncert kapcsán úgy gondoltuk, mi is visszaidézzük a múltat, és megkíséreljük bemutatni, hogy az ismert kliséken túl milyen ember is volt valójában a legendás sportoló és a legszerethetőbb pofonosztó, Bud Spencer. Ehhez legidősebb fiát, Giuseppe Pedersolit hívtuk segítségül. KultOrigo143 éves lett a magyar fővároshttp://www.life.hu/kult/20161117-ma-van-budapest-szuletesnapja-143-eves-lett-a-fovaros.html1873. november 17-én egyesítették Pestet Budával és Óbudával. Ennek örömére egy csodás galériát osztunk meg veletek! KultFotó: Bielik István - OrigoMicsoda ajánlat! Ingyenesen filmnézésre invitál a főváros http://www.life.hu/kult/20161102-kulturalis-programajanlo-mozi-es-filmunnep-ukran-filmhet-ingyenes-alkotasok.htmlMozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. KultOrigoDr. Mengelétől Doctor Strange-ig: a legemlékezetesebb orvosok a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20161123-orvosok-a-filmvasznon-a-doctor-strange-cimu-film-kapcsan.htmlMár láthatók a mozikban a Marvel legújabb filmes szuperhőse, Doctor Strange fantasztikus kalandjai - akinek nemcsak a neve doktor, de az eredeti foglalkozása is az: sebészből lett köpenyes igazságosztó. Itt az ideje hát, hogy listára gyűjtsük a leghíresebb mozis kollégáit! KultOrigoÖngyilkos lett a népszerű színésznő, Lisa Lynn Mastershttp://www.life.hu/kult/20161118-perui-hotelszobajaban-lett-ongyilkos-a-nepszeru-amerikai-szineszno-lisa-lynn-masters.htmlLisa Lynn Masterst, a népszerű sorozatszínésznőt holtan találták perui hotelszobájában. KultOrigoMattyasovszky-Zsolnay Zsófia: „Bármit, csak kerámiát soha többet!”http://www.life.hu/kult/20161018-interju-zsolnay-vilmos-ukunokajaval-mattyasovszky-zsolnay-zsofiaval-a-privatizalasrol-a-haboru.htmlA Zsolnay nevet senkinek sem kell bemutatni. A Zsolnay Vilmos által alapított cserépmanufaktúra a századforduló elején élte virágkorát, Angliától Franciaországig, az USA-tól Oroszországig számos országban fellelhetőek az általuk készített termékek. A háború okozta nehézségekről, az elkobzásról és privatizálásról az alapító Zsolnay Vilmos ükunokájával, Mattyasovszky-Zsolnay Zsófiával beszélgettünk. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.