Dévényi Ádám dalszerző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos betegségben elhunyt Dévényi Ádám dalszerző-énekes. A hírt a Facebookján jelentették be.

Dévényi 1990-ben jeletette meg elször saját szerzeményeit, az 'Adj helyet' kazettán jelent meg, majd 1994-ben a Mindennapi éjek már CD-n. 1996-ban jelent meg a Szabadság miatt zárva és 1999ben az Abszint. Dévényi a kaposvári színházban dolgozott zeneszerzőként és színészként. Valószínüleg az egyik legfontosabb magyar dalszerző-énekes volt - írja a port.hu.

Müller Péter betöltötte a 80. életévéthttp://www.life.hu/kult/20161201-muller-peter-80-eves-lett.htmlMüller Pétert rengetegen szeretik, hiszen megannyi embernek jelentenek fontos útmutatást a szavai. Ő legalább annyira szereti a körülötte lévő embereket, és nyitottságának köszönhetően rendkívül könnyen szerez barátokat. Müller Péter az ország legismertebb spirituális írója, aki ma betöltötte a 80. életévét. Kult--Bezárva a moziban: a kedvenc egy helyszínen játszódó filmjeinkhttp://www.life.hu/kult/20161129-bezarva-a-moziban-a-kedvenc-egy-helyszinen-jatszodo-film.htmlNéhány napja már játsszák a mozik Naomi Watts új filmjét, amely egy lényegében végig ugyanabban a házban játszódó, félelmetes horror — és amelynek kapcsán listára gyűjtöttük azon kedvenc mozijainkat, amelyeknek hősei szintén nem tudnak kimozdulni. Kult--Hangolódj az ünnepekre a legjobb programokkal http://www.life.hu/kult/20161130-karacsonyi-programajanlo-ide-menekulj-a-zsufolt-tomeg-elol-kiallitas.htmlBár még van időnk karácsonyig, a hangolódást már most megkezdhetjük. Számos olyan program vár rád a következő hetekben, ahol nemcsak ünnepi finomságokat kóstolhatsz, de elkerülheted a hatalmas tömegeket is. Fedezd fel őket minél előbb! KultThinkstockMel Gibson karrierjének 7 legfontosabb szerepehttp://www.life.hu/kult/20161128-mad-max-a-bounty-halalos-fegyver-a-rettenthetetlen-jelek-a-hodkoros-az-utolso-emberig.htmlAz utolsó emberig című, jelenleg is a mozikban futó filmben a gyűrött arcú Mel Gibson börtönviselt apaként védelmezi bajba jutott lányát – egy olyan szerepben, ami mintha a karrierjének összegzése lenne. Így hát megragadtuk a lehetőséget, és mi is összegeztük a színészi pályája fő állomásait. Kult--A Pogány Madonna, Dögkeselyű és a többiek: a legemlékezetesebb magyar krimikhttp://www.life.hu/kult/20161128-a-legemlekezetesebb-magyar-krimik.htmlA martfűi rém sikere újra ráirányította a figyelmet egy évtizedeken át mostoha sorsú műfajra: a magyar bűnügyi filmre. Szerencsére azért ebben a zsánerben is születtek az idők során kiemelkedő alkotások, mi pedig most összegyűjtöttük őket. Kult--Félvilág: Kovács Patrícia és Gryllus Dorka díjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20161127-spanyol-filmfesztivalon-dijaztak-a-felvilagbol-kovacs-patriciat-es-gryllus-dorkat.htmlA legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.