Szörényi letiltotta az Illés dalát a Tankcsapda lemezéről

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Lukács László Szörényi Levente Bródy János Tankcsapda válogatáslemez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tankcsapda novemberben megjelent feldolgozáslemezéről kimaradt egy dal. Az Illés slágerét Szörényi Levente tiltotta le.

A debreceni rockbanda a Good bye, London! című számot dolgozta fel, de a megjelenést Szörényi megtiltotta.

"A felvétel el is készült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni, mert ők annyira magasan ülnek a Parnasszuson, hogy csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni"mondta a Borsnak Lukács László, a Tankcsapda frontembere az RTL Klub Portré című műsorában.

Tankcsapda Fotó: Szabó Gábor - Origo


Lukács elmondása szerint nem forgatták ki nagyon a dalt, hiszen az eredeti is nagyon jó, pont azért választották.

A lap megkereste Bródy Jánost is, hogyan emlékszik a történtekre, miért nem engedte zenésztársa, hogy megjelenjen az Illés szerzeménye a Tankcsapda lemezén:

"A Tankcsapda nagyon jó rockzenekar, tisztelem és szeretem is a munkájukat. Örültünk a felkérésnek, hiszen ez egy elegáns gesztus, és megtisztelő tőlük, hogy minket választottak. Csak annyit kértünk, hogy megjelenés előtt mutassák meg a dalt. Amikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás. (...) Ez a dal Levente személyes kedvence, sokat játssza maga is. A rádiók viszont már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Leventének viszont rosszulesett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most" – árulta el Bródy János. A zenész beismerte, hogy nem beszéltek Lukácsékkal személyesen, de ahogy a Bors újságírója megtalálta őt, úgy a Tankcsapda is elérte volna őket telefonon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.