10 film, amit nagyon várunk idén

2017 film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már a napokban sorbavettük az előző év filmkedvenceit, itt az ideje az előretekintésnek is — főleg, hogy 2017 igencsak erős évnek ígérkezik a moziban, már az első heteiben is. Így hát listára gyűjtöttük azokat a (lehető legkülönfélébb) filmeket, amik kedvéért biztosan be fogunk ülni idén a nézőtérre, és azt is megmondjuk, miért.

Némaság: amerikai premier: január 13.

Az idei Oscar-gála egyik nagy esélyesének is tartják Martin Scorsese filmjét, amit a legendás rendező már évtizedek óta tervezett leforgatni Endó Súszaku magyarul is olvasható regényéből. A történet a középkori Japánban játszódik, főszereplői pedig két hittérítő szerzetes (Andrew Garfield és Adam Driver), akik az elveszett (megőrült?) egykori mesterük (Liam Neeson) keresésére indulnak a cseppet sem barátságos világban. Hazai bemutatóról egyelőre még nincs hír, de nem tudjuk elképzelni, hogy ez a film elkerülje a magyar mozikat.

T2 Trainspotting: magyarországi bemutató: február 2.

Több mint húsz évvel a kultikussá vált első rész után megérkezik a mozikba a Trainspotting folytatása, méghozzá egy az egyben az eredeti alkotógárdával: a rendező Danny Boyle, visszatérnek a régi szereplők is Ewan McGregor vezetésével, az alapanyagot pedig Irvine Welsh Pornó című regénye szolgáltatta.

Jackie: magyarországi bemutató: február 9.

Ha már Oscar: Natalie Portman a kritikák szerint élete alakítását nyújtja Kennedy elnök feleségének szerepében, így szinte biztosan jelenése lesz majd a gálán. Ráadásul a hírek szerint a film is igazán jó, sőt drámai erejű: a története pedig ama bizonyos merénylet körüli időszak eseményeit mutatja be.

Paterson: magyarországi bemutató: február 16.

A kortárs filmművészet egyik legkiemelkedőbb és legeredetibb alkotója, Jim Jarmusch (Éjszaka a Földön, Kávé és cigaretta, Halhatatlan szeretők) új rendezéssel jelentkezik idén, ami a cannes-i filmfesztiválon már lenyűgözte a nézőket. Főhőse egy buszsofőr (Adam Driver), aki verseket ír, a film pedig a mindennapok pillanataiban fellelhető költészet tettenérését ígéri.

Holdfény: magyarországi bemutató: február 16.

Az amerikai függetlenfilmes színtérről idén a Holdfény érhet oda az Oscar-díj közelébe, méghozzá egy felnövéstörténettel, ami a gyerekkortól a fiatal felnőttkorig követi egy srác nem könnyű életének állomásait Miami legkeményebb környékén. A legjobb drámai filmnek járó Golden Globe-ot már megnyerte!

Alien: Covenant: amerikai premier: május 19.

Ridley Scott folytatja a legendás Alien-filmeket, pontosabban összeköti őket az előzménnyel: az új rész egyszerre lesz folytatása a Prometheusnak (új hajóról és új legénységről szól, de visszatér benne Michael Fassbender, sőt a hírek szerint Noomi Rapace is), közben pedig a régi Alien-filmek előzményéül is szolgál, egyre konkrétabb kapcsolódási pontokkal (ahogyan azt a cím is jelzi). Parádés rettegésre számítunk az űrben!

Dunkirk: amerikai premier: július 21.

A második világháború dunkirki hadieseményei állnak Christopher Nolan (A sötét lovag-trilógia, Eredet, Csillagok között) új filmjének középpontjában, ha pedig ő a rendező, akkor néhány dologra bizton számíthatunk: elképesztő látványra, monumentalitásra, pazar szereplőgárdára (ezúttal: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Kenneth Branagh...), és drámai érzelmekre.


Szárnyas fejvadász 2049: magyarországi bemutató: október

Korszakos remekművekhez folytatást készíteni, pláne évtizedek múltán, nagy botorságnak és kudarcra ítélt vállalkozásnak tűnik, de most mégis van egy olyan érzésünk, hogy az új Szárnyas fejvadász is hasonló minőségű lesz, mint a nagy előd. Egyrészt, mert visszatérnek benne az eredeti alkotók is (Ridley Scott producerként, Harrison Ford pedig a nevezetes szerepében), másrészt mert az új közreműködők sem akárkik: a rendezői székben Denis Villeneuve (Érkezés, Fogságban), a főszereplő pedig Ryan Gosling. És nagyrészt nálunk forgatták!

Thor: Ragnarok: magyarországi bemutató: november 1.

Szuperhősös filmekkel már tele a padlás, de idén érkezik több olyan produkció is a zsánerben, amik különlegességekkel szolgálnak: a Wonder Woman például az első női főszereplővel az utóbbi évek dömpingjében, a Thor harmadik része pedig egy olyan rendezővel (Taika Waititi), aki eddig kisebb, egészen egyedi humorú, új-zélandi filmeket jegyzett (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája) — így nagyon kíváncsiak vagyunk, ő mit hoz ki a szőke istenség (és Hulk!) újabb, nem a Földön játszódó kalandjaiból. Előzetes még nincs a filmhez, de Waititi egy mókás videót már összerakott arról, mivel teltek Thor napja, míg a többi Bosszúálló kihagyta őt a legutóbbi zúzásból.

Star Wars: Episode VIII.: magyarországi bemutató: december 14.

Nincs filmes toplista Star Wars nélkül, pláne az utóbbi időben, és nehéz is lenne figyelmen kívül hagyni, hogy 2017 végén érkezik majd egy újabb mozi a távoli galaxisból, Az ébredő erő közvetlen folytatásaként. Benne a már megismert új, fiatal hősökkel (Rey, Finn, Poe Dameron, Kylo Ren), és a régi filmekből visszatérő ikonikus figurákkal: Luke Skywalker, Csubakka, C-3PO, R2D2 — és Leia...

Top 10+1: ezek voltak 2016 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20170102-top-tiz-az-idei-ev-legjobb-filmjei-a-life-szerint.htmlAz év vége mindig a visszatekintés és összegzés időszaka — meg a toplistáké. 2016 jó kis évet hozott a filmek terén, szóval nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor, de az alábbi listáról mindent szívesen ajánlunk. És várjuk a ti javaslataitokat is kommentben! Kult--Buli az élet: a legfergetegesebb partifilmekhttp://www.life.hu/kult/20161220-a-legfergetesebb-partifilmek.htmlMár látható a mozikban a Hivatali karácsony, amelynek egy hatalmas és elszabaduló céges buliról szól – ezzel csatlakozva egy utóbbi időben népszerű trendhez, melynek filmjei mind elsősorban a részeges sztorikra építenek, és mind valami óriási partit állítanak a középpontba. Kiválogattuk a kedvenceinket! Kult--Buli az élet: a legfergetegesebb partifilmekhttp://www.life.hu/kult/20161220-a-legfergetesebb-partifilmek.htmlMár látható a mozikban a Hivatali karácsony, amelynek egy hatalmas és elszabaduló céges buliról szól – ezzel csatlakozva egy utóbbi időben népszerű trendhez, melynek filmjei mind elsősorban a részeges sztorikra építenek, és mind valami óriási partit állítanak a középpontba. Kiválogattuk a kedvenceinket! Kult--Női ruhában pózoló férfi, macska a bölcsőben és nyomozás egy nem létező alak után http://www.life.hu/kult/20161213-ezeket-a-konyveket-olvastuk-iden.htmlÍme, a Life.hu szerkesztőinek kedvenc olvasmányai idén. Bátran ajánljuk mindenkinek, akár a karácsonyfa alá is. KultThinkstockHív a vasút, vár a mozi: a legemlékezetesebb, vonaton játszódó filmek http://www.life.hu/kult/20161012-vonaton-jatszodo-filmek-a-lany-a-vonaton-cimu-film-kapcsan.htmlNagy sikerrel játsszák a hazai mozik A lány a vonaton című filmet, melyben Emily Blunt nap mint nap a vasúton utazva lesz szemtanúja egy rejtélyes bűnügynek, majd részese a rejtély megoldásának. Ezen alkalomból mi pedig összegyűjtöttük a filmtörténet sok-sok híres vonatos filmje közül a legfontosabbnak tartott és kedvenc darabjainkat. Kult--7 autista hős a mozifilmek világábólhttp://www.life.hu/kult/20161102-7-autista-hos-a-mozifilmek-vilagabol-az-esoember-utan-mary-es-max-hosuti-ben-x-a-nyomozo-a-galaxis.htmlBen Affleck A könyvelő című, mozikban futó új filmjében egy olyan férfit játszik, aki számára átok és áldás is, hogy autizmussal él: a társas kapcsolatait alaposan megnehezíti, titokzatos munkáját viszont megkönnyíti. Nem ő az egyetlen ezzel küzdő filmhős: összegyűjtöttük legemlékezetesebb sorstársait. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.