Elhunyt Takács Klára operaénekes

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Takács Klára operaénekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Klára operaénekes szombaton hajnalban hunyt el - tájékoztatta családja az MTI-t.

A Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima díjas, mezzoszoprán énekes 1945-ben született a Somogy megyei Lengyeltótiban. 1973-ban végzett a Zeneművészeti Főiskola ének-opera szakán, akkortól 1989-ig az Operaház egyik vezető mezzoszopránja volt. A világ 45 nagyvárosában léett föl, a többi között a New York-i Metropolitenben é s C a r n e g i H a l l - b a n , a Bécsi Staatsoper-ben, a Velencei La Fenice-ben, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Tokióban, Argentinában.

Elhunyt Takács Klára operaénekesnő Forrás: MTI/Kollányi Péter

Opera, oratórium és dallemezei közül 8 nemzetközi nagydíjat kapott. Önálló lemezein Verdi-, Schumann- és Strauss-dalokat, valamint francia operaáriákat és operaduetteket énekel. A Vivaldi munkáit felfedező lemezek állandó szólistája volt. Főbb szerepei között tartják számon Adalgisát a Normából, Juditot A kékszakállú herceg várából, Júliát Bellini Rómeó és Júliájából, Cherubint a Figaro házasságából, Marinát a Borisz Godunovból, Erdát A Rajna kincséből.

1979-ben Liszt Ferenc-díjjal jutalmazták. 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2011-ben Prima díjas lett. A Kossuth-díjat 2014 márciusában vehette át.

Szerettei nem tudták teljesíteni Kalpka György kívánságáthttp://www.life.hu/kult/20170120-nem-tudtak-edesanyja-melle-temetni-klapka-gyorgyot.htmlJanuár 20-án, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Klapka Györgyöt. Az Aranyember váratlanul hunyt el 88 éves korában, január 4-én. Kult--Meghalt Vida Ferenc, a Lord együttes alapító tagjahttp://www.life.hu/kult/20170119-meghalt-vida-ferenc-a-lord-egyuttes-alapito-tagja.htmlVida Ferenc 67 éves volt, a mai napig aktívan zenélt – írja a Nyugat.hu. KultThinkstockElhunyt a Lambada énekesnője, Loalwa Braz Vieirahttp://www.life.hu/kult/20170119-elhunyt-a-lambada-enekesnoje-loalwa-braz-vieira-kaoma-egyuttes.htmlElhunyt a Lambada énekesnője, Loalwa Braz Vieira, a Kaoma együttes tagja. Kult--Szerettei nem tudták teljesíteni Kalpka György kívánságáthttp://www.life.hu/kult/20170120-nem-tudtak-edesanyja-melle-temetni-klapka-gyorgyot.htmlJanuár 20-án, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Klapka Györgyöt. Az Aranyember váratlanul hunyt el 88 éves korában, január 4-én. Kult--Cuki kutyák és szívdöglesztő pasik: ez ám a tökéletes párosításhttp://www.life.hu/kult/20170119-testepito-ferfiak-pozoltak-kutyakkal-egy-naptarnak.htmlNem létezik jobb összeállítás annál, mint amikor gyönyörű férfiak cuki kutyákkal pózolnak. Kaliforniában idén is megvalósították ezt a párosítást. A testépítők álltak modellt egy naptárnak gyönyörű ebekkel. Kult--55 éves lett Jim Carrey: íme, pár érdekesség a színészrőlhttp://www.life.hu/kult/20170117-erdekessegek-az-55-eves-jim-carreyrol.htmlÁltalában vicces karakterek bőrébe bújik Jim Carrey, de nemcsak poéngyárosként alakít nagyot. Komoly filmekben is képes maradandót alkotni, mint például a Makulátlan elme örök ragyogásában. Mégis, legtöbben az Ace Ventura filmekből ismerik, ezért összeszedtünk néhány érdekességet, hogy többet is megtudj a ma 55 éves Jim Carryről. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.