Elhunyt John Hurt angol színész

Forrás: AFP -
haláleset John Hurt meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenhét éves korában elhunyt John Hurt Golden Globe- és BAFTA-díjas angol színész.

John Hurt londoni otthonában halt meg pénteken. Hasnyálmirigyrákban szenvedett - közölte szombatra virradóra a színész ügynöke, Charles McDonald.

Elhunyt John Hurt Forrás: AFP

John Hurt ötven évet felölelő színészi pályafutása során több mint kétszáz filmben és tévéfilmben szerepelt, köztük több ismert hollywoodi produkcióban is láthatták a nézők, játszott a többi között A nyolcadik utas: a Halál és az Űrgolyhók című filmben is. Az Éjféli expresszben nyújtott alakításáért Golden Globe- és BAFTA-díjat kapott, két évre rá pedig ismét megkapta a BAFTA-díjat Az elefántember címszerepéért. Mindkét szerepért Oscar-díjra is jelölték.

Az utóbbi időben többek között a Harry Potter-sorozatban alakította a varázspálca-készítő Ollivandert, szerepelt az Oscarra jelölt Suszter, szabó, baka, kém című filmben, és láthatta a közönség V mint vérbosszú vagy az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmekben is.
2012-ben a filmművészethez való rendkívüli hozzájárulásáért megkapta a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) életműdíját.

Meghalt Mary Tyler Moore, amerika színésznőhttp://www.life.hu/kult/20170125-meghalt-mary-tyler-moore-amerikai-szineszno-teves-legenda.htmlA tévés legendát 80 éves korában, január 25-én érte a halál. Kult--Csillagközi hancúrozások: űrbeli szexjelenetek a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170123-urben-jatszodo-filmek-szexjelenetei.htmlA már mozikban futó Utazókban egy csillagközi járaton Jennifer Lawrence és Chris Pratt között szövődik szenvedélyes viszony — mi pedig kihasználtuk az apropót arra, hogy utánanézzünk: korábban kik és hogyan bújtak már össze emlékezetes módon az űrben játszódó filmekben? KultOrigoÖrömhír: Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmethttp://www.life.hu/kult/20170124-oscar-dijra-jeloltek-egy-magyar-filmet.htmlNéhány órával ezelőtt derült ki Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című alkotását. KultAFPFotósorozat: ilyen lesz az arckifejezésed, ha szélgépet tolnak elédhttp://www.life.hu/kult/20170123-szelgep-elott-fotoztak-az-embereket-vicces-sorozat.htmlA litván fotós legújabb projektjében egy szélgépé a főszerep, és azoké az embereké, akik nem féltek röhejesen kinézni. Tadas Cerniauskas úgy fotózta az embereket, hogy közben az orkán erejű széllel kellett szembenézniük: senkinek nem volt rendezett az ábrázata. KultOrigo25 éve került adásba Magyarországon az első Friderikusz Showhttp://www.life.hu/kult/20170123-25-evvel-ezelott-lathattuk-az-elso-friderikusz-show-t.html25 évvel ezelőtt indult hódító útjára a Friderikusz Show. 1992. január 23-án milliók ültek le a tévé elé, hogy megnézhessék Magyarország elő igazi szórakoztató műsorát, amelyben temérdek világsztár is vendégeskedett! Kult--Elhunyt Takács Klára operaénekeshttp://www.life.hu/kult/20170121-meghalt-takacs-klara-operaenekes.htmlTakács Klára operaénekes szombaton hajnalban hunyt el - tájékoztatta családja az MTI-t. Kult--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.