Akcióvígjáték nyerte a Sundance Filmfesztivál fődíját

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rich Polk -
Elijah Wood Melanie Lynskey Sundance filmfesztivál Sundance 2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Elijah Wood és Melanie Lynskey főszereplésével készült I Don't Feel at Home in This World Any More című akcióvígjáték nyerte el szombaton a Robert Redford alapította Sundance Filmfesztivál fődíját.

A Netlfix által készített film, amely Macon Blair rendező első nagyjátékfilmje, a zsűri fődíját kapta meg az amerikai drámai filmek kategóriájában. A kritikusok szerint a véres bűnügyi komédia Quentin Tarantino, Guy Ritchie, a Coen testvérek és Paul Thomas Anderson legjobb hagyományait tükrözi. A film egy depressziós nőről szól, aki életének új célját abban leli meg, hogy felkutassa azokat, akik kirabolták őt.

Melanie Lynskey és Elijah Wood Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rich Polk

Az amerikai drámai filmek kategóriájában Matt Ruskin Crown Heights című alkotása nyerte el a fesztivál második legjelentősebb díját, a közönségdíjat. A film egy férfi történetét meséli el, aki megpróbálja tisztára mosni a nevét az után, hogy elítélték őt egy olyan bűncselekményért, amelyet nem követett el.

A legjobb amerikai dokumentumfilm díját Dan Sickles és Antonio Santini Dina című filmje nyerte el, a nem hagyományos szerelmi történet egy fura külvárosi nő és egy szupermarket alkalmazottja között kibontakozó romantikus kapcsolatot kísér végig. E kategóriában a közönségdíjat a Chasing Coral című film kapta.

A világ filmterméséből a zsűri Tarik Saleh svéd thrillerét a The Nile Hilton Incident című filmet találta az legjobbnak. Az egyiptomi forradalom idején játszódó film egy rendőrtisztről szól, aki egy nő meggyilkolásának ügyét próbálja meg felderíteni.

A külföldi dokumentumfilmek közül Fera Fajjád és Steen Johannessen rendezők által a szíriai polgárháborúról forgatott Last Men in Aleppo című filmnek ítélték oda a fődíjat.

Az utahi Park Cityben évente megrendezett független filmfesztivál 32 éves történetében általában mellőzte a politikát, idén azonban jóval több politikai témájú film szerepelt a bemutatott több mint 120 alkotás között - hívták fel a figyelmet a kritikusok.

A rövidfilmes versenymezőnybe beválogatták Bucsi Réka LOVE című rövid animációját is. Kategóriájában egy japán film, a Nagahisza Makoto rendezte And so we put goldfish in the pool című film nyerte el a zsűri fődíját.

Elhunyt John Hurt angol színészhttp://www.life.hu/kult/20170128-meghalt-john-hurt-angol-szinesz.htmlHetvenhét éves korában elhunyt John Hurt Golden Globe- és BAFTA-díjas angol színész. KultOrigoMeghalt Mary Tyler Moore, amerika színésznőhttp://www.life.hu/kult/20170125-meghalt-mary-tyler-moore-amerikai-szineszno-teves-legenda.htmlA tévés legendát 80 éves korában, január 25-én érte a halál. Kult--Csillagközi hancúrozások: űrbeli szexjelenetek a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170123-urben-jatszodo-filmek-szexjelenetei.htmlA már mozikban futó Utazókban egy csillagközi járaton Jennifer Lawrence és Chris Pratt között szövődik szenvedélyes viszony — mi pedig kihasználtuk az apropót arra, hogy utánanézzünk: korábban kik és hogyan bújtak már össze emlékezetes módon az űrben játszódó filmekben? KultOrigoÖrömhír: Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmethttp://www.life.hu/kult/20170124-oscar-dijra-jeloltek-egy-magyar-filmet.htmlNéhány órával ezelőtt derült ki Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című alkotását. KultAFPFotósorozat: ilyen lesz az arckifejezésed, ha szélgépet tolnak elédhttp://www.life.hu/kult/20170123-szelgep-elott-fotoztak-az-embereket-vicces-sorozat.htmlA litván fotós legújabb projektjében egy szélgépé a főszerep, és azoké az embereké, akik nem féltek röhejesen kinézni. Tadas Cerniauskas úgy fotózta az embereket, hogy közben az orkán erejű széllel kellett szembenézniük: senkinek nem volt rendezett az ábrázata. KultOrigo25 éve került adásba Magyarországon az első Friderikusz Showhttp://www.life.hu/kult/20170123-25-evvel-ezelott-lathattuk-az-elso-friderikusz-show-t.html25 évvel ezelőtt indult hódító útjára a Friderikusz Show. 1992. január 23-án milliók ültek le a tévé elé, hogy megnézhessék Magyarország elő igazi szórakoztató műsorát, amelyben temérdek világsztár is vendégeskedett! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.