Milla Jovovich legemlékezetesebb filmszerepei: egy kelet-európai szépség Hollywoodban

Milla Jovovich film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kaptár – Utolsó fejezet című, napokban mozikba került új filmjével Milla Jovovich lezár egy korszakot: végleg elbúcsúzik az összesen hat filmben eljátszott akcióhősnő, Alice karakterétől. Mi pedig ez alkalomból számba vettük: kik voltak Alice legfontosabb társai a színésznő karrierjében?

Lilli Hargrave – Visszatérés a kék lagúnába (1991)

Az orosz anyától és szerb apától Kijevben született Milla Jovovich ötéves korától kezdve élt Amerikában, látványos szépségére pedig gyorsan felfigyeltek: már tinédzserként szupermodell lett belőle. Színészi karrierjét is korán elkezdte építgetni, néhányszor felbukkant tévében és moziban, majd 16 évesen megkapta első főszerepét A kék lagúna folytatásában, aminek a lényege ugyanaz volt, mint az első részé: szép környezetben szép fiatalok szépen felfedezik egymást.

Leeloo – Az ötödik elem (1997)

Luc Besson saját bevallása szerint azért választotta ki Milla Jovovichot a film női főszerepére, mert annyira különleges, kortalan és besorolhatatlan a szépsége, hogy tökéletes másik világból érkező csodalénynek a nagyon is e világi Bruce Willis mellé. A rendező aztán maga is annyira a hatása alá került a szépségnek, hogy a forgatáson összejött a színésznővel, és hamar házasságot is kötöttek.

Jeanne D'Arc – Jeanne D'Arc, az orleans-i szűz (1999)

Ezek után nem is volt kérdés, hogy Luc Besson következő európai szuperprodukciójának főszerepét ki fogja játszani, főleg, hogy egy erős és legendás női figuráról volt szó. Milla Jovovich pedig megállta a helyét élete talán legnehezebb színészi munkája során, és még fiús apródfrizurával is jól nézett ki.

Eloise – Millió dolláros hotel (2000)

Wim Wenders filmjének fura szerzetek benépesítette hoteljében Milla Jovovich egy kiismerhetetlen, kissé elvarázsolt, lelki sérüléseket rejtegető, titokzatosan gyönyörű lányt játszott – mint oly sokszor karrierje során, de talán itt a legemlékezetesebb módon. Sőt, még énekelt is (ami nem meglepő, hiszen énekesnőként is aktív), méghozzá Lou Reed zseniális dalát újraértelmezve.

Katinka – Zoolander-filmek (2001)

Divatszakmából érkező színésznőként igazán testhezálló feladatot jelentett Milla Jovovich számára a modellvilágból és showbusinessből viccet csináló Ben Stiller-filmben, a Zoolander – A trendkívüliben (majd annak 2016-os folytatásában) játszani. A főgonosz Mugatu kelet-európai testőr- és bérgyilkosnője szerepében pedig azt is megvillantotta, mennyire jól áll neki az akciózás is.

Milady de Winter – A három testőr (2011)

Noha Alexandre Dumas nevezetes történetének számos filmes feldolgozása közül vélhetően nem erre a változatra fogunk leginkább emlékezni, de a sötét lelkű, bajkeverő érett szépség Milady szerepe annyira jól állt Milla Jovovichnak, mintha egyenesen neki találták volna ki.

Alice – Kaptár-filmek (2002-2016)

A Resident Evil-videojátékokból készült Kaptár-filmek egy szörnyű vírus elszabadulása utáni világban játszódnak, ahol az emberiség egyetlen reménye egy feszülős cuccokban akciózó, gyönyörű és kemény csaj: Alice. Milla Jovovich hat filmen át irtotta az élőhalottakat a jelenlegi férje és két gyermekének apja, Paul W.S. Anderson irányítása alatt, a filmsztár státuszát jó ideje lényegében ezek a filmek tartották fenn. Most elbúcsúzik Alice-től egy utolsó fejezettel, és úgy tűnik, jól teszi, hogy új utakra indul: idén kapásból két izgalmas új produkcióban (egy Rob Reiner- és egy James Franco-rendezés) fog fontos szerepet vállalni.

Csillagközi hancúrozások: űrbeli szexjelenetek a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170123-urben-jatszodo-filmek-szexjelenetei.htmlA már mozikban futó Utazókban egy csillagközi járaton Jennifer Lawrence és Chris Pratt között szövődik szenvedélyes viszony — mi pedig kihasználtuk az apropót arra, hogy utánanézzünk: korábban kik és hogyan bújtak már össze emlékezetes módon az űrben játszódó filmekben? KultOrigoTudjuk, mit fogsz csinálni hétvégén! Programok, amiket mi ajánlunk neked!http://www.life.hu/kult/20170118-programajanlo-januar-19-22.htmlIzgalmas hétvége elé nézünk: remek programok várják a kikapcsolódásra vágyókat országszerte. Lesz pálinkakóstoló, érzelmes talk show Rékasi Károllyal, ahol őszintén beszél a magánéletéről, de a Magyar Hoki Napján is mindenki jól fog szórakozni, aki szeret korcsolyázni. Kult--Jim Carrey 55 éves: íme a karrierjének legemlékezetesebb szerepei!http://www.life.hu/kult/20170116-jim-carrey-karrierje-55-szuletesnapjan.htmlMa ünnepli jubileumi születésnapját az a hollywoodi komikussztár, akit már-már közhelyszerűen gumiarcúként szokás emlegetni — és aki egyáltalán nem csak a gumiarcával, és nem csak vígjátékokban bizonyította a tehetségét. A jeles alkalomból a karrierje legfontosabb filmszerepeinek felelevenítésével köszöntjük Jim Carreyt. Kult--Top 10+1: ezek voltak 2016 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20170102-top-tiz-az-idei-ev-legjobb-filmjei-a-life-szerint.htmlAz év vége mindig a visszatekintés és összegzés időszaka — meg a toplistáké. 2016 jó kis évet hozott a filmek terén, szóval nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor, de az alábbi listáról mindent szívesen ajánlunk. És várjuk a ti javaslataitokat is kommentben! Kult--Női ruhában pózoló férfi, macska a bölcsőben és nyomozás egy nem létező alak után http://www.life.hu/kult/20161213-ezeket-a-konyveket-olvastuk-iden.htmlÍme, a Life.hu szerkesztőinek kedvenc olvasmányai idén. Bátran ajánljuk mindenkinek, akár a karácsonyfa alá is. KultThinkstockA Pogány Madonna, Dögkeselyű és a többiek: a legemlékezetesebb magyar krimikhttp://www.life.hu/kult/20161128-a-legemlekezetesebb-magyar-krimik.htmlA martfűi rém sikere újra ráirányította a figyelmet egy évtizedeken át mostoha sorsú műfajra: a magyar bűnügyi filmre. Szerencsére azért ebben a zsánerben is születtek az idők során kiemelkedő alkotások, mi pedig most összegyűjtöttük őket. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.