Rendhagyó születésnap a Pesti Színházban

Forrás: Szkárossy Zsuzsa -
kult Pesti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szentivánéji szexkomédia és a Pesti Színház csapatának sikerült igencsak meglepnie a Vígszínház társulatával meghívott vendégként dolgozó orosz rendezőt, Alekszandr Bargmant. Bár a világhírű alkotó nyáron ünnepli születésnapját, mégis felköszöntötték az új bemutató főpróbahetén is.

Rendhagyó születésnap a Pesti Színházban Forrás: Szkárossy Zsuzsa

Woody Allen Szentivánéji szexkomédiáját február 24-én este mutatja be a Pesti Színház, az orosz Alekszandr Bargman rendezésében. A film színpadi változata Magyarországon először a Pesti Színház előadásában látható, főszerepben Kern Andrással, Hegyi Barbarával, Seress Zoltánnal, Bata Évával, Telekes Péterrel és Péter Katával.

Andrew, a bogaras feltaláló és kissé boldogtalan felesége, Adrian a Szent Iván éji hosszúhétvégére fogadják barátaikat. Leopold professzor arra készül, hogy feleségül vegye a vonzó Arielt, akinek egykor kapcsolata volt Andrew-val, aki persze mindent tagad. Maxwell, a nőcsábász orvos is megérkezik, oldalán friss szerzeményével, a pokolian csinos ápolónővel, Dulcyval.

Forrás: Szkárossy Zsuzsa

„Nagyszerűen érzem magam, szabad lehetek és hatalmas az alkotói kedvem. Csodás színészeim vannak, és nagyon hálás vagyok, hogy velük, ilyen légkörben dolgozhatok" – meséli Alekszandr Bargman. „Ritkán találkozhatok hat ilyen erős színészegyéniséggel, remélem, sikeres előadást hozunk létre. Maga a próbafolyamat nagyon alkotói hangulatban zajlik, figyelünk egymásra, meghalljuk egymást."

Bargman elárulta, egy dologban biztosak voltak alkotótársaival a munka kezdetén. „Nem akartunk olcsón nevettető előadást létrehozni, illusztrálni a birtokot, az erdőt, hat színészt kínosan nevetséges helyzetbe hozni." A rendező Anvar Gumarov díszlettervező munkájára is kitért, akivel a Vígszínház társulata már a Födrengés Londonban előadása kapcsán is együtt dolgozhatott. „Az előadás legerősebb mozgatórugója egy „doboz". Itt jelenik meg maga az erdő, a szerelem, az erotika, és Woody Allen értelmezésében mindannyiunk álmai, amikről azt szeretnénk, hogy megvalósuljanak."

Forrás: Szkárossy Zsuzsa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.