Virágátadási etikett nőnapra

Forrás: Thinkstock -
virág nőnap2017 szabály nőnap etikett protokoll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Virágot a virágnak! De hogyan? Talán nem is gondolnád, de a virágátadásnak is megvannak a szabályai. Hogy mikor, mit és hogyan? Erre a kérdésre kerestük a válaszokat.

Tudtad? A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án ünneplünk. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

A nőnap eredetileg a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt Forrás: Thinkstock

Míg korábban a munkahelyeken is szokás volt a nőket köszönteni e jeles napon, mára inkább csak odahaza, a közeli hozzátartozóktól várhatunk egy kis figyelmet, kedvességet ezen a napon. Legtöbbször csokoládéval és virággal kedveskednek a férfiak a hölgyeknek, ám nem mindenki tudja, milyen virágot illik ezen a napon átadni a másik nemnek, és mindezt hogyan. Kedves férfitársaim! Most figyeljetek!

A ki nem mondott szó

Virággal minden kifejezhető: hála, köszönet, megbecsülés, törődés, elismerés, tisztelet, odafigyelés, figyelmesség, mosoly, kedvesség, szeretet, szerelem. A nők részére meghatározó ez a nap és az ajándékként kapott virág, így semmiképpen se feledkezzünk meg róla! Akár egy szál virág is megteszi, a lényeg a szívből jövő odafigyelés.

Milyet igen és milyet ne?

Ez természetesen attól függ, hogy ki az ajándékozó és ki az ajándékozott. Szívszerelmünk bizonyára örül egy hatalmas csokor vörös rózsának, míg a szomszéd valószínűleg félreértené, ha ilyet kapna nőnapra. Érdemes tehát megválogatni, hogy kinek milyen virággal kedveskedünk. Szerencsére a tavaszi időszakban a cserepes virágok mellett számos friss, vágott virágot találunk a virágárusoknál, így a variációs lehetőségeknek se szeri, se száma.

Szívszerelmünk bizonyára örül egy hatalmas csokor vörös rózsának, míg a szomszéd valószínűleg félreértené, ha ilyet kapna nőnapra Forrás: Thinkstock

Cserepes virágot csak annak illik adni, akiről biztosan tudjuk, hogy szereti, szívesen gondozza a cserepes növényeket. Közeli hozzátartozó hölgyeknek, nagyinak, édesanyának, anyósnak, kislánynak kitűnő választás az egy szál tavaszi virág is, kivéve az említett vörös rózsa.

A tulipán, a frézia, a nárcisz, a gerbera, a liliom, a jácint mind jó választás lehet. A fehér rózsa különösen szép ajándék édesanyáknak.

De hogyan?

A legfontosabb, amit sajnos sokszor nem veszünk figyelembe: a virágot – legyen az egyetlen szál vagy egy hatalmas csokor, netán cserepes darab – mindig illik kicsomagolva odaadni. Semmiképpen se abban a selyempapírban adjuk át, amiben a virágostól elhoztuk. A díszcsomagolás nyilván más tészta, ha külön erre az alkalomra kértünk ilyet, abban az esetben természetesen így is átadható bármelyik. Amit sokan nem tudnak, illik a virágot bal kézben fogni, és felfelé tartva átadni. A virágátadás olyan, mint egy koccintás: mindig nézz a másik szemébe, amikor átadod a csokrot.

Illik néhány kedves szó kíséretében átadni a virágot Forrás: Thinkstock

Nem kell hosszú beszédet tartani, pár szívből jövő gondolat segít emlékezetessé tenni az eseményt. Néha csak ennyi is elég: köszönök mindent!

Nem árt

Ha különleges növényt választottál, feltétlenül kérdezz rá a virágosnál, hogyan is kell gondozni annak érdekében, hogy a legtovább nyújtsa legszebb formáját. Az itt kapott információkat ne feledd el közölni az ajándékozottal, hidd el, hálás lesz érte.

Virágküldés kártyával

Amennyiben nincs módod a virágok személyes átadására, vagy igazi meglepetést szeretnél okozni szerettednek, számos virágküldő szolgálatot találsz az interneten. Virágküldésnél feltétlenül küldj egy kis kártyát is néhány mondattal és a neveddel.

A nők szeretik a virágot. Ne csak nőnapkor kedveskedj nekik! Egy egyszerű hétköznapon, ha elhaladsz egy virágbolt előtt, gondolj arra, micsoda örömet okozhatsz egy nem várt kis meglepetéssel.

Filmkritika: Mindenkihttp://www.life.hu/kult/20170228-az-oscar-nyertes-magyar-film-a-mindenki-kritika.htmlAz Oscar-díjas magyar kisfilm sokáig csak egy édes ifjúsági filmnek tűnik, de a végén legszívesebben állva tapsolnál a zsenialitásán. Kult--Csajok a képernyőn - szerintünk ezek a legjobb női sorozatokhttp://www.life.hu/kult/20170227-minden-idok-legjobb-noi-sorozatai.htmlHatalmas kis hazugságok címmel új, nőkről és női sorsokról szóló sorozat indult február 20-án, sztárok egész sorával és izgalmas alaphelyzettel. Megvan rá az esélye, hogy bekerüljön minden idők legjobb női sorozatai közé – amelyeket most listába szedtünk. Kult--Nőnapi programajánló március 2-10-ighttp://www.life.hu/kult/20170228-programajanlo-nonapra-marcius-2-10ig.htmlAz idei nőnap szerdára esik, egy fárasztó munkanap után azonban nem mindig van kedve az embernek kimozdulni otthonról. De a nőnapot hétvégén is megünnepelhetitek, akkor talán jobban oda tudtok figyelni egymásra. Íme, néhány szuper program tehát a hétvégére, de ha mindenképpen nőnapon szeretnél ünnepelni, az ajánlataink között találhatsz erre is lehetőséget. KultTémák, amik hatalmas tömegeket mozdítanak meghttp://www.life.hu/kult/20170220-temak-amik-hatalmas-tomegeket-mozditanak-meg-boldogsag-penz-egeszseg.htmlSlágertémák: ha becsukod a szemed, biztosan te magad is fel tudsz sorolni legalább öt olyan dolgot az életedben, amik igazán érdekelnek, amikre nem sajnálod az időt vagy éppen a pénzt, és amik idővel a mindennapjaid részévé váltak. A legtöbbünknek ilyen a súlykontroll, az egészséges életmód, a siker és a pénz, a boldogság keresése, illetve a szerelem és a mindent elsöprő szex. Ha te magad is ezek bűvkörében élsz, az alábbi programokat semmiképpen ne hagyd ki! KultOrigoIlyen az Oscar-nyertes Holdfényhttp://www.life.hu/kult/20170227-holdfeny-cimu-film-kritika.htmlFebruár 26-án 89. alkalommal adták át az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjait az év legjobb filmes teljesítményeinek. A Holdfényt 8 kategóriában jelölték az akadémiai elismerésre, végül a legjobb film, adaptált forgatókönyv és férfi mellékszereplő kategóriákban diadalmaskodott, és a legjobb film Oscar-díjával az év legnagyobb filmes elismerését kapta meg. A Holdfény gyönyörűen ábrázolja egy önmagát legbelül folyamatosan marcangoló fiú sorsát. Istók Levente kritikája. Kult--22 érdekesség A sötét ötven árnyalatárólhttp://www.life.hu/kult/20170220-erdekessegek-a-sotet-otven-arnyalatarol.htmlTudtad, hogyan készültek fel a főszereplők a szexjelenetekre? Hogy miért kapott borostát a második részben Christian? Hogy mi az összefüggés A sötét ötven árnyalata és a nizzai terrortámadás között? A híres-hírhedt BDSM love story második része már hasít a világ és Magyarország mozijaiban, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy összegyűjtsünk róla egy nagy adag különleges információt. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.