86 évesen elhunyt Bodor Pál író, újságíró

halál Bodor Pál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszan tartó betegség után, életének 87. évében hunyt el Bodor Pál író, újságíró, akinek legismertebb álneve a Diurnus volt. A Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is írt.

Életének 87. évében hunyt el Bodor Pál író, újságíró, hosszan tartó betegség után. A Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is írt, több álnevet is használt, ezek közül a legismertebb a Diurnus volt. 1930-ban, Budapesten született, Temesváron érettségizett, később a bukaresti egyetem filozófia-lélektan karán kezdte el tanulmányait, majd a Bolyai Tudományegyetemen tanult.

Elhunyt Bodor Pál író, újságíró - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Dolgozott romániai magyar lapoknál, majd könyvkiadóknál. Az ő nevéhez fűződik Román Televízió magyar adásának kialakítása. 1984-től a Magyar Nemzet, 1991-től a Népszabadság szerkesztője lett. Fontos szerepe volt a Ceausescu-diktatúra és a 1989. decemberi romániai események hazai magyarázatában. A Diurnus álnevet azért választotta, hogy megvédje Bukarestben élő lányát – írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.