Programajánló

Forrás: mezogazdasagimuzeum.hu -
tavasz március program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a tavasz, végre a jó idő is megérkezett! Ne tétlenkedjetek a hétvégén, használjátok ki az első napsugarakat, és irány a közeli erdő! Ha pedig túl vagytok egy nagyszerű kiránduláson, nézzétek meg, milyen klassz programokkal várnak benneteket országszerte.

Bűvös Óceán – Interaktív kiállítás

Az új tavaszi interaktív kiállításon egy képzeletbeli tengermélyi utazásra hívják a látogatókat. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolnak be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára a bátorságukat és az ügyességüket. A részvevők csatlakozhatnak a titkos küldetéshez, alámerülhetnek a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, sőt, ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő kiállítás és játék új témával, megújult látványvilággal, különleges installációkkal, trükkös feladványokkal, szöveges játéklappal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A Bűvös Óceán káprázatos birodalma Forrás: mezogazdasagimuzeum.hu

Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: 2017. március 18. – április 30.

Gardenexpo

A kertért csak rajongani lehet! Menjetek el a családdal Magyarország legnagyobb kertiéletmód-kiállítására, töltődjetek fel ötletekkel, nyerjetek ihletet, és alkossatok olyan kertet vagy teraszt magatoknak, amelyben mindig mindenki mosolyog! Kerti bútorok, grillek, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás, medencék, szaunák, öntözéstechnika és inspirációban gazdag bemutatókertek várnak mindenkit március 24-26. között a Budapest Sportarénában.

Nyerj ihletet a Gardenexpón! Forrás: gardenexpo.hu

Helyszín: Budapest, Budapest Sportaréna
Időpont: 2017. március 24-26.

Budapest Klezmer Band

A Klezmer Szvit önálló történetek, képek sorozata, amelyek a zsidó élet hétköznapjait és ünnepeit örökítik meg. Ami közös: az a zene, az életöröm és a boldogság igénye. A két zenekar együtt zenélése különleges hatást vált ki, valóságos katartikus élmény. A klezmer a zene eszperantója, világnyelve, amelyben a szláv, a germán, a török, a balkáni zene az ősi zsidó dallamokkal ötvözve fantasztikus élmény. Március 26-án, 15 év után újra a Zeneakadémia Nagytermében hallhatja a közönség a Győri Filharmonikusok Kamarazenekarának közreműködésével.

Helyszín: Budapest, Zeneakadémia, Nagyterem
Időpont: 2017. március 26. 19:30

Gerbeaud Ház, jótékonysági esemény

A program során a Csepeli Gyermekotthon kis lakói megtanulhatják a macaronkészítés fortélyait, és az általuk készített finomságokat díszcsomagolásban elvihetik, amit jótékony céllal egy hallássérültekkel foglalkozó szakiskola egy osztályának ajánlanak fel. Ez után betekintést nyerhetnek a Gerbeaud Kávéház történetébe, és egy előadás után körbenézhetnek a házban. Az önkéntesek részéről a programon való részvételi díj: 3200 Ft.

A színes, mennyeien finom macaronoknak nehéz ellenállni Forrás: Thinkstock

Helyszín: Budapest, Gerbeaud Ház
Időpont: 2017. április 8.

Glenn Close 70 éves: egy nagy karrier legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170320-glenn-close-70-eves-a-karrierje-legemlekezetesebb-szerepei.htmlSosem volt tipikus hollywoodi színésznő, de különleges annál inkább, és nem is a tipikus szerepek találták meg, hanem a különlegesek: a jubileuimi születésnapját ünneplő Glenn Close karrierje talán ennek köszönhetően is bővelkedik az emlékezetes alakításokban. Mi pedig összegyűjtöttük a kedvenceinket tőle. Kult--A főnök meg én meg a főnök című színdarab olvasópróbáján jártunkhttp://www.life.hu/kult/20170313-thalia-szinhaz-a-fonok-meg-en-meg-a-fonok-szindarab-olvasoproba.htmlA Thália Színház hamarosan bemutatja legújabb színdarabját, mi pedig benézhettünk az olvasópróbára. A főnök meg én meg a főnök című színdarabot Hamvai Kornél fordította, és Sebestyén Aba rendezte. Kult--Interjú Szervét Tiborralhttp://www.life.hu/kult/20170306-interju-szervet-tiborral-a-thalia-szinhaz-szineszevel-a-kean-a-szinesz-darab-kapcsan.htmlSzervét Tibor ezúttal egy egoista színész életét eleveníti meg a Thália Színház nagy sikerű darabjában: a Kean, a színész című darab komoly próbatétel elé állította a népszerű magyar színészt. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoA sikeres nők titkahttp://www.life.hu/kult/20170303-a-sikeres-nok-titka-elarultak.htmlManapság számos sikeres nő tevékenykedik a nagyvilágban IT, gazdasági, és sok egyéb területen. De vajon mi a titkuk és milyen tanáccsal látják el azon hölgytársaikat, akik szintén a munka területén szeretnének maradandót alkotni? KultOrigoFilmkritika: Mindenkihttp://www.life.hu/kult/20170228-az-oscar-nyertes-magyar-film-a-mindenki-kritika.htmlAz Oscar-díjas magyar kisfilm sokáig csak egy édes ifjúsági filmnek tűnik, de a végén a legszívesebben állva tapsolnál a zsenialitásán. Kult--First ladyk a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170221-jackie-kennedy-nancy-reagen-lincolnne-es-a-tarsaik-first-ladyk-a-filmvasznon.htmlAmerikai elnökök rengeteget szerepelnek mozifilmekben, mi is listára gyűjtöttük már a legemlékezetesebbeket közülük. A feleségeik jóval ritkábban kerülnek rivaldafénybe – az életben és a mozivásznon egyaránt. Most a Jackie című film mégis egy first ladyt állít a középpontba, mi pedig utánanéztünk: kik voltak eddig a filmvászon jelentős elnökfeleségei. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.