Ma 47 éve lett öngyilkos a legendás bemondónő, Lénárd Judit

Lénárd Judit öngyilkos öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első bemondónemzedék tagjai közé tartozott Lénárd Judit, aki lényével hamar meghódította a nézők szívét. Imádta az életet, 47 évvel ezelőtt mégis önkezűleg vetett véget a sajátjának.

Lénárd Judit volt az első bemondónemzedék tagjainak egyike, aki a színházat cserélte le a képernyőre. Kellemes hangjával és kedvességével egyből belopta magát a nézők szívébe. Ő képviselte az érettebb nemzedéket fiatalabb kolléganői mellett, és sok népszerű műsor fűződik a nevéhez.

Ő volt a Delta című tudományos magazin első műsorvezetője, ami 1964-ben indult. 1967-ben a Kapcsoljuk című irodalmi műsornak is ő volt a házigazdája. 1968-ban Rodolfo mesterrel forgatott egy ismeretterjesztő sorozatban, a Képzőbűvészet-ben, ő volt a bűvész beszélgetőpartnere. Lénárd Juditról sugárzott, hogy imádja az életet, 1970. június 2-án mégis eldobta magától: gyógyíthatatlan betegsége miatt lett öngyilkos, éppen 47 évvel ezelőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.