A magyar sztárséf, Bereznay Tamás könyvéért rajong az egész világ

Forrás: Origo -
Bereznay Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bereznay Tamás 'Hungarian Dessert Book' című kötete nyerte a Gourmand World Cookbook Awards-ot desszertek kategóriában, Kínában. A 99 ország részvételével zajló, közel ezer szakács- és süteményes könyv megmérettetésén két másik magyar siker is született.

Kategóriájának legjobbja lett Bereznay Tamás külföldieknek szánt könyve, a BOOOK Kiadó gondozásában megjelent 'Hungarian Dessert Book' című munka, amelynek már a szűkített listába való bekerülése is megtiszteltetés volt, ám a különleges szakácskönyv többek között a nagyon erős skandináv piacot utasította maga mögé a rangos nemzetközi versenyen.

Bereznay Tamás Forrás: Origo

A népszerű magyar séf - aki számos nagy sikerű szakácskönyv szerzője és egyben a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadója, valamint a Hentesek című főzőműsor házigazdája - a hazai konyha legnépszerűbb, ínycsiklandó finomságait gyűjtötte össze 176 oldalon.

A zsűri tagjait nemcsak a több tucat profin összeállított recept, de az inspiráló vizuális megjelenés is lenyűgözte: a borító arculatának koncepcióját Földi Hajnal, a BOOOK Kiadó művészeti vezetője dolgozta ki. A gyönyörű, szigorú szabályokat követő kalocsai mintát Romsics Lászlóné Vera néni kalocsai pingáló asszony festette.

Forrás: Origo

A BOOOK Kiadónak egyedüli magyar indulóként további két könyve, Bezselics Ildikó 'Magok a konyhában' című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai versenyzők között, dr. Andrási Nóra 'Mindenmentes' című szakácskönyve két harmadik helyezést szerzett a diétás és a vegán könyvek kategóriákban, megelőzve a holland és kanadai versenytársakat.

Mi a Gourmand World Cookbook Awards?

A Gourmand World Cookbook Awards versenyt a francia származású Edouard Cointreau alapította 1995-ben. A minden ország és nyelv számára nyitott és ingyenes megmérettetés lehetőséget ad a könyvkiadók, séfek, bloggerek számára a bemutatkozásra gasztronómia témakörben. Idén a kínai Yantai-ban zajlott a ceremónia, ahol a BOOOK Kiadó vezetője, Széplaki Péter személyesen vette át a díjakat.

Ma lenne 59 éves Prince http://www.life.hu/kult/20170607-ma-lenne-otvenkilenc-eves-prince.htmlA tavaly eltávozott híresség halála körül rengeteg történet kering. Ma lenne 59 éves a tavaly elhunyt Prince. Kult--Három hét múlva startol a Kultkikötő 2017-es évadahttp://www.life.hu/kult/20170605-harom-het-mulva-startol-a-kultkikoto.htmlJúnius 23-án egy fergeteges Budapest Bár koncerttel startol a Kultkikötő 2017-es évada. A Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja immár 12. szezonjának programjaira invitálja régi és új barátait. Három helyszínen, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen felejthetetlen nyárestékkel és önfeledt gyermekprogramokkal vár mindenkit a fesztivál csapata. Kult--Megkaphatja a Nobel-díjjal járó pénzjutalmat Bob Dylanhttp://www.life.hu/kult/20170605-megkaphatja-a-nobel-dijjal-jaro-penzjutalmat-bob-dylan.htmlBob Dylan szinte az utolsó pillanatban eljuttatta a Svéd Akadémiához a Nobel-díj teljes átadásának feltételeként elvárt előadását, és így átveheti a díjjal járó 8 millió svéd korona (253 millió forint) pénzjutalmat.Kult--Elhunyt Robert Michael Morris, színész http://www.life.hu/kult/20170602-elhunyt-robert-michael-morris.htmlÉletének 77. évében hunyt el Robert Michael Morris, színész. Rengetegen gyászolják a híres művészt. KultThinkstockTrey Ratcliff fotós Budapestre látogatott http://www.life.hu/kult/20170601-trey-ratcliff-fotos-budapestre-latogatott-es-fotosturat-szervezett.htmlMájus utolsó napján európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezett Trey Ratcliff világhírű fotós és író. Trey meghívta a fotózás szerelmeseit egy közös sétára gyönyörű fővárosunkban és még extra tippeket is adott. KultOrigoVicces élethelyzetek csokorba szedve: Fotók!http://www.life.hu/kult/20170601-lencsevegre-kapott-vicces-elethelyzetek.htmlAz élet időnként vicces helyzeteket tud szülni, melyeket megörökítve mások arcára is könnyedén mosolyt csalhatunk. Összegyűjtöttünk néhány humoros képet, keresd a kakukktojást jeligével. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.