Faludy Fanny könyvet ír a Faludy Györggyel együtt töltött évekről

Forrás: MTI -
Faludy György Faludy Fanny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Faludy György özvegye, a 37 éves  Fanny könyvet ír az együtt eltöltött évekről. A kötetben megjelennek a költő eddig ismeretlen homoerotikus versei is. 

"A könyv a Gyurkával együtt töltött öt közös évünkről szólna, feltárva érdekességeket, barátságokat, a kapcsolatokban rejlő ellentmondásokat. Egyes emberekről, akik a barátainak tüntetik fel magukat, végre megjelentetném az igazságot, lerántanám a leplet a képmutatókról. Gyurka halála után bő tíz év elteltével már igazán jó rálátásom van ezekre a dolgokra, és megígérem, hogy nem leszek kíméletes. Azzal akarnak híressé válni, hogy engem ócsárolnak. Fájdalom, engem ez egyáltalán nem érdekel. Végül, de nem utolsósorban Gyurka eddig kiadatlan, ismeretlen, erotikus és homoerotikus verseiből is megjelenne sok-sok részlet" - mondta el a Lokálnak adott interjújában Fanny.

Faludy György a házasságuk előtt egy nála 28 évvel fiatalabb férfival, Eric Johnsonnal élt együtt. Ő ihlette ezeket a verseket.
Faludy György Forrás: MTI

"Egyáltalán nem zavart ez a kapcsolat, Eric ugyanis egy elképesztően intelligens, szerethető ember volt. Amikor Gyurkával egymásba szerettünk, akkor sem akart nekünk rosszat, hanem elfogadta, hogy a szívnek nem lehet parancsolni" – tette hozzá az író özvegye, de mesélt a lánykérésről, az elhíresült vetkőzéséről és az együtt töltött évekről is a lapnak.

Meghalt Tino Insanahttp://www.life.hu/kult/20170608-meghalt-tino-insana-szinesz.html69 éves korában érte a halál. KultThinkstockA magyar sztárséf, Bereznay Tamás könyvéért rajong az egész világhttp://www.life.hu/kult/20170607-a-magyar-sztarsef-bereznay-tamas-konyveert-rajong-az-egesz-vilag.htmlBereznay Tamás 'Hungarian Dessert Book' című kötete nyerte a Gourmand World Cookbook Awards-ot desszertek kategóriában, Kínában. A 99 ország részvételével zajló, közel ezer szakács- és süteményes könyv megmérettetésén két másik magyar siker is született.KultOrigoHárom hét múlva startol a Kultkikötő 2017-es évadahttp://www.life.hu/kult/20170605-harom-het-mulva-startol-a-kultkikoto.htmlJúnius 23-án egy fergeteges Budapest Bár koncerttel startol a Kultkikötő 2017-es évada. A Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja immár 12. szezonjának programjaira invitálja régi és új barátait. Három helyszínen, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen felejthetetlen nyárestékkel és önfeledt gyermekprogramokkal vár mindenkit a fesztivál csapata. Kult--Meghalt Litauszki János rendezőhttp://www.life.hu/kult/20170527-meghalt-litauszki-janos-balazs-bela-dijas-rendezo.htmlÉletének 64. évében szombaton elhunyt Litauszki János Balázs Béla-díjas rendező, a közmédia munkatársa –közölte a család az MTI-vel. KultThinkstockMeghalt Dés Mihály iróhttp://www.life.hu/kult/20170520-meghalt-des-mihaly.htmlDés Mihály halálhírét a Libri is közzé tette a Facebookon. KultThinkstockMegbotránkoztató rajzok a leszbikus erotikáról (18+)http://www.life.hu/kult/20170527-megbotrankoztato-rajzok-a-leszbikus-erotikarol-gerda-wegenertol.htmlBiztosan ti is találkoztatok Gerda Wegener nevével A dán lány című filmben. Ő volt Einar Wegener felesége, és különleges történetük egyik főszereplője. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.