90 éves lett Baranyi László, a Família Kft. Ferenc nagypapája

Família Kft. Baranyi László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 90. életévét töltötte be Baranyi László, akit a legtöbb ember a Família Kft.-ből ismer. Boldog születésnapot mindenki Ferenc nagypapájának!

Baranyi László 90 éves lett, a legtöbb ember a Família Kft. című ikonikus sorozatból ismeri a színészt. A filmsorozat a 90-es évek végén az egyik legnépszerűbb volt Magyarországon, ez volt az első hazai gyártású szituációs komédia. A sorozat szereplőit mindenki ismerte, nem véletlen, hogy Ferenc nagypapa, és az ő karakterét alakító Baranyi László is hamar belopta magát az emberek szívébe.

90 éves lett Baranyi László, a Família Kft. Ferenc nagypapája Forrás: MTVA, Youtube

A színész 1927. június 14-én született Budapesten, diplomáját 1957-ben szerezte Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában. Dolgozott az Állami Déryné Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Pécsi Nemzetiben, de még a Mikroszkóp Színpadon is. Színházi szerepei mellett a filmekben is találkozhattunk vele bőven, de Ferenc nagypapa karaktere az, amire mindenki emlékszik tőle.

/1505/Hogya201553115144473 évesen hunyt el Anita Pallenberg, Mick Jagger és Keith Richards volt barátnőjehttp://www.life.hu/kult/20170614-73-evesen-hunyt-el-anita-pallenberg.htmlA Rolling Stones múzsája, Anita Pallenberg színésznő 73 évesen távozott az élők sorából. Az ismert sztár egy évig járt Brian Jones-szal, azután 13 évig Keith Richards barátnője volt, de a pletykák szerint Mick Jaggerrel is volt viszonya. Kult--65 évesen elhunyt Szénich János a a Hobo Blues Band és az EDDA egykori gitárosahttp://www.life.hu/kult/20170613-65-evesen-elhunyt-szenich-janos.html65 évesen halt meg Szénich János, a legendás gitáros, aki játszott a Hobo Blues Bandben, az EDDA-ban, a Non-Stopban és a Juventusban is. KultThinkstockAmikor a csajok a keményebbek: ők a filmvászon legvagányabb akcióhősnőihttp://www.life.hu/kult/20170613-akciohosnok-a-filmvasznon.htmlMár látható a mozikban a Wonder Woman, amelyben Gal Gadot amazon hercegnőként jár élen a harcban és az akciózásban az első világháború idején, gyakran saját kezével megóvva a (szeretett) férfiakat. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük azon nőtársait, akik szinték emlékezetes és emblematikus módon kalandoztak a filmvásznon. Kult--Programajánló június 14-18-ighttp://www.life.hu/kult/20170613-programajanlo-junius-14-18-aig.htmlEz a hétvége sem telhet el jobbnál jobb programok nélkül. Mutatjuk, hova érdemes menni a napokban, ha egy kis vidámságra és finom ételekre, italokra vágysz. KultThinkstockOrrszarvú végzett a magyar ökológussal, Gyöngyi Krisztiánnalhttp://www.life.hu/kult/20170613-orrszarvu-vegzett-a-magyar-okologussal.htmlOrrszarvú végzett Gyöngyi Krisztiánnal, a magyar ökológussal, aki már évek óta az Akagera Nemzeti Parkban dolgozott, a rinocéroszok beszoktatását és a vadőrök kiképzését végezte. KultOrigoElhunyt Errol Christie, híres boxoló http://www.life.hu/kult/20170612-tudorakban-halt-meg-errol-christie-boxolo.html53 éves korában hunyt el Errol Christie, híres boxoló. Rákos megbetegedéssel küzdött. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.