Programajánló

Forrás: Facebook/Debreceni Virágkarnevál/Norbert Porcio -
programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem a Sziget fesztivál táborát erősíted, akkor sem kell lemondanod a szórakozásról. Jobbnál jobb lehetőségeket ajánlunk, hidd el, nem fogsz csalódni bennük!

Zempléni fesztivál

Újra gazdag és színes programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 26 éves Zempléni Fesztivál.

Időpont: 2017. augusztus 11-19.
Helyszín: Sárospatak, több helyszínen

Zempléni fesztivál Forrás: Facebook/Zempléni Fesztivál 2017

Debreceni virágkarnevál

A nemzetközi hírű eseményen látványos virágkompozíciók vonulnak fel a városban, magyar és külföldi művészeti együttesek, majorette csoportok, zászlóforgatók, fúvószenekarok zenés kíséretében. Egy hetes fieszta a virágok, a tánc és a zene jegyében, melynek csúcspontja az augusztus 20-i karneváli felvonulás, és az esti Karneváléj aréna show melynek helyszíne a Nagyerdei Stadion.

Időpont: 2017. augusztus 12-23.
Helyszín: Debrecen

Debreceni virágkarnevál Forrás: Facebook/Debreceni Virágkarnevál/Norbert Porcio

Magyarok kenyere ünnep

Érdemes a kenyér ünnepét a városban eltölteni, hiszen a családokra számtalan program vár. A rendezvénytéren és Nagykun Klub udvarán megrendezett eseményen minden lesz, ami a minőségi kikapcsolódást lehetővé teszi. A szervezők gyermekprogramokkal is készülnek, hogy a család minden tagja kellemesen kikapcsolódjon.

Időpont:2017. augusztus 19.
Helyszín:Kisújszállás, Rendezvénytér, Nagykun Klub udvara

Magyarok kenyere Forrás: pecsma.hu

Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál

A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost. A „Házak, udvarok, házigazdák" programsorozat, nagyszínpadi koncertek fényfestéssel, GasztroArt, tematikus városi séták, Gasztro utca, gyerekprogramok és számtalan más érdekes műsor, koncert várja a látogatókat a háromnapos fesztiválon.

Időpont:2017. augusztus 25-27.
Helyszín:Szentrendre

Szentendre Forrás: Thinkstock

Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár

Amikor Andrew Lloyd Webbert és Tim Rice-ot megkérdezték londoni bemutatójuk előtt, miért választották Jézus történetét alkotásuk tárgyául, válaszuk rövid volt: azért, mert nagyszerű sztori. A rockopera premierje 1970-ben volt a Palace Theatre-ban, majd London után a világ szinte valamennyi országában bemutatták. A műből készült musicalfilm világsikert aratott és Oscar-díjra is jelölték. A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja Magyarországra csaknem huszonöt év után tért vissza 2010-ben, amikor a Madách Színház hármas szereposztásban tűzte műsorára a világhírű rockoperát. Az előadás modern és látványos köntösben mutatja be a bibliai történetet, melynek főhőse nem csak a címszereplő Jézus, hanem egyenrangú társa Júdás is.

Időpont:2017. október 15.
Helyszín: Budapest, Papp László Sportaréna

Jézus Krisztus Szupersztár - Heródes szerepében Szerednyei Béla Forrás: madachszinhaz.hu
Ez volt Pink különleges kérése a Sziget szervezőitőlhttp://www.life.hu/kult/20170809-ez-volt-pink-kulonleges-kerese-a-sziget-szervezoitol-kes.htmlA világsztárok különleges kéréseit teljesíteni idehaza néha nem egyszerű feladat. Pink kérését nem volt nehéz tiszteletben tartaniuk a Sziget Fesztivál szervezőinek, ám mindenki meglepődött, amikor meghallották, milyen feltételek mellett lesz hajlandó belépni az öltözőjébe a világsztár. Kult--19 érdekesség Pókemberről és a legújabb filmjérőlhttp://www.life.hu/kult/20170720-19-erdekesseg-pokemberrol-es-a-legujabb-filmrol.htmlMár látható a mozikban a Pókember: Hazatérés, ami az egyik legnépszerűbb szuperhős karakterét helyezi teljesen új filmes alapokra. Ebből az alkalomból pedig kicsit utánajártunk Pókembernek, és a legújabb mozifilmje kulisszatitkainak is. Kult--50 éves a brit macsó: Jason Statham legemlékezetesebb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20170725-jason-statham-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlBizony, a mai napon már a mindig fitt, kőkemény arcélű és borostájú brit akciósztár is betölti az 50. életévét, mi pedig ebből az alkalomból sorra vettük az egymásra a legtöbb esetben meglehetősen hasonlító, a karrierje szempontjából meghatározó mozis karaktereit. KultOrigoVin Diesel 50 éveshttp://www.life.hu/kult/20170718-vin-diesel-50-eves-szuletesnapja-van.htmlFélévszázados, jubileumi születésnapját ünnepli ma Vin Diesel, akit legtöbbször kopasz fejjel, ujjatlan pólóban akciózva láthattunk a filmvásznon - de akadnak azért más jellegű szerepei is a karrierjében, mint ahogyan az a jeles alkalomra született válogatásunkból ki is derül. Kult--Harrison Ford 75 éves: egy páratlan karrier legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170711-harrison-ford-75-eves.htmlA mai napon ünnepli a 75. születésnapját az a színész, akit választottak már meg minden idők legnagyobb mozisztárjának, aki eljátszott a filmtörténet legikonikusabb figurái közül hármat is, és akinek a pályafutása immár hatodik évtizede tart, nem csökkenő lendülettel. Harrison Fordot a jubileumi alkalomból a legjelentősebb szerepeinek felidézésével köszöntjük. KultOrigoMinden idők 13 legmegbotránkoztatóbb videoklipje (18+)http://www.life.hu/kult/20170710-minden-idok-legmegbotrankoztatobb-videoklipjei.htmlLegyen szó mozifilmekről, könyvekről, napi hírekről vagy akár videoklipekről, - valljuk be - manapság egyre nehezebb alulról súrolni a közönség ingerküszöbét. Sokan próbálkoznak ezzel a művészvilágban és a filmipar mellett főleg a zeneipar az, ahonnan - dalszövegek és videoklipek formájában - ömlik a nyakunkba az erőszak. Szinte a végtelenségig sorolhatnánk azokat a zeneszámokat, amelyekhez olyan képi világot társítottak a rendezők, amelyek a megjelenésük korában a legtöbb emberben kiverték a biztosítékot – ezek közül válogattunk most 15 darabot, időrendi sorrendben.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.