Négy évig tartó felújításnak vetik alá a Big Bent

Forrás: AFP/Niklas Halle'n -
felújítás Big Ben
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy évre elhallgat a Big Ben, de természetesen nem ok nélkül. Felújításra vár London egyik közkedvelt jelképe. 

Jövő héten hétfőn, azaz augusztus 21-én hallhatjuk utoljára a Big Ben harangjátékát, ezt követően pedig legközelebb 4 év múlva. Persze azt sokan tudják, hogy a nagy harang mellett négy kisebb is meg szokott szólalni, így amíg a Big Ben "pihen", addig azokat továbbra is hallhatjuk.

4 évig lesz csendben a Big Ben Forrás: AFP/Niklas Halle'n

"A Big Ben restaurálását végző dolgozók biztonsága és egészségügyi állapota miatt kell felfüggeszteni a harangjátékot. Olyan közelségből komoly halláskárosodást szenvednének, nem is beszélve arról, hogy balesetet is okozhat, ha nem tudnak megfelelően koncentrálni a feladatukra" - mondta a szóvívő.

A hatalmas harang az elmúlt 157 évben folyamatosan hallható volt, így nem csoda, ha ez a 4 év most mindenkinek nagyon hosszú időnek tűnik.

Éppen ezért az óra őre, Steve Jaggs arra buzdít mindenkit, hogy hétfőn délben látogasson el a Parlament Square-re, és hallgassa meg a Big Ben utolsó játékát a felújítás előtt- írta meg a EveningStandard.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.