Szívfacsaró filmek halállal szembenéző tinikről

film tinédzser mozi beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs annál szomorúbb, mint ha egy halálos betegséggel olyannak kell szembenéznie, aki előtt még ott lenne az egész élet. Az ilyen tragikus helyzetek viszont megmutathatnak sok minden olyasmit az élettel kapcsolatban, amiket amúgy talán észre se vennénk - mint ahogyan ez az alábbi filmekben is történik.

Séta a múltba (2002)

Amikor a gimnázium menő rosszfiújának egyik csínye balul sül el, afféle sulis közmunkára küldik, többek között a színjátszókörbe. Itt megismerkedik egy vele totális ellentétes karakterű jókislánnyal, és ahogy az lenni szokott, szárba szökken a szerelem. A lánynak viszont van egy titka: nincs már sok hátra az életéből.

A nyugtalanság kora (2011)

Összejönni egy halálosan beteg csajjal elég problémás dolog, tinédzserként meg aztán pláne. Viszont ha valakinek az a kedvenc hobbija, hogy temetőkbe járkál, egy szellemmel barátkozik, és egyfolytában az elmúlásról gondolkozik, még akár neki való is lehet egy ilyen kapcsolat. Csak épp jövője nincs túl sok...

Most jó (2012)

Bakancslistát sokan csinálnak az életben, de kevesen úgy, hogy pontosan tudják is, mennyi idejük van rá - és még kevesebben tizenhét éves korukban. A leukémiás Tess esetében viszont pontosan ez a helyzet, és a lista része a szüzessége elvesztése is. Ez pedig nem állítja könnyű helyzet elé a környezetét, és persze Tesst sem.

Lány kilenc parókával (2013)

A címbeli kilenc paróka egy rákos diáklány ruhatárának része, aki nem várja meg, míg a kemoterápiától kihullik a haja, hanem maga borotválja le azt, és megpróbálja élvezni az életet. A különböző parókák pedig még különféle szerepek, különféle lehetséges életek eljátszására is lehetőséget adnak számára.

Csillagainkban a hiba (2014)

Az utóbbi évek egyik legnagyobb tinifilmes sikerét és legszívfacsaróbb szerelmi történetét szállította a Csillagainkban a hiba, ami már regényként is világhíres volt. Benne pedig nem is „csak" a szerelmespár egyik, de mindkét tagját érinti a súlyos betegség: egyikük állandóan magával hordja az oxigénpalackját, a másiknak pedig a lábát kellett amputálni. De ez sem akadályozza meg őket semmiben, még a kedvenc írójuk amszterdami meglátogatásában sem.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (2015)

A középsulis, nem túl népszerű Greget az anyja kényszeríti rá, hogy beszélgessen el egy leukémiában szenvedő, ismerős lánnyal. Amiből aztán barátság, és talán még valami több is születik, sőt Greg még a titkos filmkészítő stábjába is beveszi a csajt Earl mellé, hogy aztán fergeteges paródiákat forgassanak híres mozik nyomán.

Minden, minden (2017)

Jelenleg is fut a hazai mozikban a Minden, minden, aminek kamaszlány főhőse egészen különleges betegségben szenved, és emiatt nem hagyhatja el a hermetikusan lezárt otthonát, nem léphet kapcsolatba a külvilággal. A szomszéd srácba viszont így is beleszeret, de milyenek az esélyei egy olyan románcnak, aminek az útjában szó szerint falak állnak?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.