A filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett sérói

film férfi hidrogénszőke mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként.

Wesley Snipes – A pusztító (1993)

Ha valamihez, akkor a sötét bőrhöz végképp nehezen passzol a hidrogénezett séró, de Wesley Snipes külsejének mentségére legyen mondva, hogy egy jövőbeli, excentrikus bűnözőt játszott ilyen fejjel. Egy olyan jövőben, ami nem csak a frizurák miatt fura, hanem például az erőszak is teljesen hiányzik belőle. Így aztán egy régivágású, hibernációból feléledt gengszter számára maga a paradicsom - míg egy régivágású zsaru szembe nem száll vele. Szerencsére utóbbi szerepében Sylvester Stallone nem hidrogéneztetett.

Johnny Depp – A titkos ablak (2004)

Nem csak festett szőke, de hosszú és lenőtt hajat is prezentált Johnny Depp ebben a Stephen King-regényből készült thrillerben. Mindez pedig a szétcsúszottságát és elhanyagoltságát volt hivatott érzékeltetni, hiszen a főszereplő író súlyos magánéleti válsága elől menekül a tóparti ház magányába. Aztán rájön, hogy egyedül sem jobb, ha az embernek a fejében furcsa dolgok történnek.

Robert Downey Jr. és Jack Black - Trópusi vihar (2008)

Robert Downey Jr. a Trópusi vihar nagy részében még szőkénél is extrémebb külsővel rendelkezett: konkrétan afroamerikait csináltak belőle a sztori szerint. Merthogy egy olyan (eredetileg szőke!) ausztrál színészt játszott, aki most fekete szereplőt játszik... Jack Black pedig szintén színészt, a fingós filmek sztárját alakította, ugyancsak szőkén. A Trópusi viharnak részei voltak olyan kamu filmelőzetesek, amikben a karakterei „korábbi filmjeit" reklámozták, ezekben megcsodálható mindkét férfiú szösziként.

Nicolas Cage – Féktelen harag (2011)

Nicolas Cage annyi filmjében viselt már nevetséges frizurát, legtöbbször különféle hajpótlékok segítségével, hogy az már közkeletű poénforrásnak szmít internetszerte. De még ő is tudta fokozni a szörnyűséget akkor, amikor vállig érő, szőkített tincsekkel parádézott egy olyan filmben, aminek a jelenetei pont annyira voltak röhejesek, mint a sérója.

Javier Bardem – Skyfall (2012)

Javier Bardem esetében ellenben mindig volt hatásos funkciója annak, ha furcsa hajat kapott egy filmben. A Nem vénnek való vidékben hátborzongató bérgyilkost, a Skyfallban James Bond ellenlábasaként pedig gátlástalan gonosztevő játszott szokatlan séróval. Utóbbi esetben szőkeként, ami csak fokozta a karakter hideglelős kisugárzását.

Ryan Gosling- Túl a fenyvesen (2012)

A jelenlegi Hollywood talán elsőszámú szépfiúja amúgy is szőkés hajú, így olyan sokat nem kellett világosítani rajta, de azért ebben a filmjében hangsúlyos az a hidrogénezés. Aláhúzza a figurája kívülállását, a lázadását a világgal szemben, meg persze azt a nem túl előkelő közeget is, ahonnan jött: Gosling ugyanis egy cirkuszi akrobata motorost alakít ebben a filmben, aki bankrablásra adja a szőke fejét.

Daniel Craig - Logan Lucky (2017)

Messzebb nem is állhatna James Bond eleganciájától az, amit ebben a friss filmben Daniel Craig nagy élvezettel előad: egy olyan surmó, citromsárga fejű börtöntölteléket játszik, akinek azért megvan a magához való esze, ezt pedig a film főhőseit adó testvérpárral (Channing Tatum és Adam Driver) ki is használják Steven Soderbergh remek és humoros balhémozijában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.