Richard Gere születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Richard Gere egyszerűen megunhatatlan. Talán mindenféle túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az egyik legsokoldalúbb világsztár. 

Egy kicsit buddhista

Richard Gere mindig is érdeklődött a keleti kultúrák iránt, így nem meglepő, hogy az iskolai tanulmányait követően még 6 éven keresztül Zen Buddhizmust tanult, majd 1978-ban Nepálba utazott, ahol gyakorló tibeti buddhistává vált.

Richard Gere 6 éven keresztül zen buddhizmust tanult, majd 1978-ban Nepálba utazott, ahol gyakorló tibeti buddhistává vált Forrás: AFP

Egy kicsit zenész


A híres színész ezek mellett a zenéhez is ért, több filmjében is ő maga zenél. A Micsoda nő! és az Oltári nő című filmben is hallhatjuk Richardot játszani. Ám ami plusz különlegesség, hogy a zongora és a gitárjáték esetében is mindkét betétdalt maga a színész írta saját magának.

Egy kicsit humorista

A filozófia mellett az improvizatív helyzetekben is jártas, amire az egyik legismertebb filmje, a Pretty Woman a tökéletes példa. Ugyanis a forgatás egyik napján Julia Roberts nem érezte magát valami jól, ezért Gere elhatározta, hogy feldobja a kolléganőjét a nyakláncos jelenetnél. Innen tudtuk meg azt is, hogy a pillanat, amikor rácsukja Julia kezére az ékszeres dobozt, az bizony nem megtervezett volt, hanem egy vicces kis improvizáció a jobb hangulat érdekében.

A filozófia mellett az improvizatív helyzetekben is jártas, amire az egyik legismertebb filmje, a Pretty Woman a tökéletes példa Forrás: giphy.com

Egy kicsit harcos


Tehát mostmár tudjuk, hogy Richard nyitott a világra, fantasztikus színész és zenész, valamint jó a humora és az improvizációs készsége is. Lehet ezt még fokozni? Lehet, ugyanis Richard ösztöndíjat is kapott a gimnasztikai készségei miatt még az iskolában. Ezt kihasználva gyorsan elsajátította a Karate alapjait a Garni-zóna forgatása idején.

Egy kicsit táncos


Végül, de nem utolsó sorban az is bizonyított, hogy a táncparketten is megállja a helyét. A Chicago című filmben erről mi magunk is meggyőződhettünk. Érdekesség, hogy Billy Flynn szerepét eredetileg nem neki szánták, hanem John Travoltának.

A Pappa Pia elődei: a kedvenc magyar zenés filmjeinkhttp://www.life.hu/kult/20170829-a-pappa-pia-elodei-a-kedvenc-magyar-zenes-filmjeink.htmlMost, hogy a jelek szerint (és a negatív kritikák ellenére) nagy mennyiségben vándorolnak a hazai nézők a mozikba a Pappa piára, idejének éreztük listára gyűjteni a legfontosabbnak tartott és szívünknek kedves magyar zenés filmeket - avagy így is lehet csinálni. Kult--Szívfacsaró filmek halállal szembenéző tinikrőlhttp://www.life.hu/kult/20170829-filmek-halalosan-beteg-tinedzserekrol.htmlNincs annál szomorúbb, mint ha egy halálos betegséggel olyannak kell szembenéznie, aki előtt még ott lenne az egész élet. Az ilyen tragikus helyzetek viszont megmutathatnak sok minden olyasmit az élettel kapcsolatban, amiket amúgy talán észre se vennénk - mint ahogyan ez az alábbi filmekben is történik. KultOrigo59 éves lenne Michael Jacksonhttp://www.life.hu/kult/20170829-michael-jackson-59-eves-lenne.htmlMichael Jackson igazi egyéniség volt, pályafutása alatt rengeteg korlátot áttört: ő volt például az első afroamerikai előadó, akinek játszotta a klipjeit az MTV. Minden idők legsikeresebb előadójaként is bekerült a Guiness Rekordok könyvébe! Életének 50. évében hunyt el, tragikus hirtelenséggel. Kult--Meghalt a Megperzselt szívek sztárja, Mireille Darchttp://www.life.hu/kult/20170828-meghalt-mireille-darc.htmlVasárnap este újabb legenda távozott az élők sorából: 79 évesen elhunyt a legendás francia színésznő, Mireille Darc. A magyar közönsék főként a Megperzselt szívek Hélénéjeként ismerheti, de számos filmben és sorozatban játszott. Kult--Meghalt Tobe Hooper amerikai horrorfilmrendezőhttp://www.life.hu/kult/20170827-tobe-hooper-amerikai-horrorfilmrendezo-meghalt.htmlMeghalt 74 éves korában Tobe Hooper, A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője - írta amerikai lapértesülések nyomán a BBC hírportálja.Kult-- Hosszú betegség után elhunyt Tusa Erzsébet zongoraművészhttp://www.life.hu/kult/20170824--hosszu-betegseg-utan-elhunyt-tusa-erzsebet-magyar-zongoramuvesz.htmlHosszú betegség után otthonában érte a halál Tusa Erzsébetet, a Liszt-díjas zongoraművészt. Életének 90. évében járt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.