színház fesztivál gasztronómia programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan beköszönt az ősz, de a hűvösebb napokon sem kell lemondanunk a remek programokról. Bebizonyítjuk!

Színház: A funtineli boszorkány és a Sári bíró

Hagyományosan a Színházak Éjszakájával indul az új évad, nem lesz ez máshogy az Újszínházban sem. Az első előadás Wass Albert legnépszerűbb műve, A funtineli boszorkány lesz. A fantasztikus regény Kerényi Imre rendezésében tökéletesen megeleveníti a valóság és mese álomképpé olvadását. Nem kevésbé népszerű Móricz Zsigmond klasszikusa, a Sári bíró. A darab mozgatórugói kétségkívül a nők, ők azok, akik a háttérből irányítják az eseményeket és persze a férfiakat is. A főszerepben Esztergályos Cecília brillírozik, aki csodálatosan hívja életre a falu bírójának mindentudó feleségét. Pikali Gerda a tapasztalt menyét játssza, aki pontosan tudja, hogyan kell véghezvinni terveit, segíteni anyósát. A legifjabb lányok, még csak a szárnyaikat bontogatják úgy a színpadon, mint a valóságban is: Orosz Csenge és Török Sára a Kaposvári Egyetem végzős növendékei ékesen bizonyítják tehetségüket.

Időpont: szeptembertől folyamatosan
Helyszín:Budapest, Újszínház

Forrás: Újszínház

Vingardium Borliget

Vingardium Borliget: 30 pincészet, gasztrocsodák és remek koncertek. Fellépnek többek között: The Carbonfools, Gájer Bálint, Cimbaliband & Danics Dóra, Barabás Lőrinc Quartet. A belépés díjmentes!

Időpont: 2017. szeptember 1-3.
Helyszín:Budapest, Erzsébet Liget

Forrás: vingardiumborliget.hu

Bókay-kerti napok - Csülökfesztivál

Két színpadon rengeteg sztárfellépő és program várja a vendégeket az idei Bókay-kerti Napok Csülökfesztiválján szeptember 8-án és 9-én. Egy helyen élvezhetjük a slágereket és a sláger ételeket.

Időpont: 2017. szeptember 8-9.
Helyszín:Budapest, Bókay-kert

Forrás: Facebook/Bókay-kert Rendezvények

New Version Fest & Street Food Fesztivál

Zene és tánc újragondolva és hangszerelve mellé kiváló street food ételek. Házasítsunk össze újat és régit, amiből születik egy teljesen új verzió. Várják kísérletező kedvű zenészek és táncosok jelentkezését, akik már meglévő szerzeményeket gondolnak újra, hangszerelnek át saját stílusukra. A megszülető remaikeket és új koreográfiákat szeptember 9-én láthatja a nagyközönség a Barátok terén felállított színpadon. Este pedig meglepetés koncert várja a fiatalokat az épületben.

Időpont:2017. szeptember 9.
Helyszín:Gyöngyös, Barátok tere

Forrás: Facebook/Mátra Művelődési Központ

Vanyarci Haluskafesztivál

A település kiemelt eseménye, mely gasztro-kulturális rendezvény sztrapacskafőző versennyel, folklór műsorral, gyermek programokkal, kézműves kirakodó vásárral, sétakocsikázással, sétatraktorozással, haluskaszaggató táncházzal. A vendégek a finom haluska (sztrapacska) kóstolása mellett gyalogosan vagy akár lovas kocsival tehetnek egy sétát a Cserhát déli dombjai között meghúzódó kis falucskában és megnézhetik a Viselettörténeti Babamúzeumot, a Tájházat, a Patkolt tojás kiállítást, az Ősmaradvány és kőzet kiállítást, a Millenniumi Emlékparkot és a Veres család sírkertjét.

Időpont: 2017. szeptember 9.
Helyszín:Vanyarc

Forrás: Thinkstock

Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár

Amikor Andrew Lloyd Webbert és Tim Rice-ot megkérdezték londoni bemutatójuk előtt, miért választották Jézus történetét alkotásuk tárgyául, válaszuk rövid volt: azért, mert nagyszerű sztori. A rockopera premierje 1970-ben volt a Palace Theatre-ban, majd London után a világ szinte valamennyi országában bemutatták. A műből készült musicalfilm világsikert aratott és Oscar-díjra is jelölték. A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja Magyarországra csaknem huszonöt év után tért vissza 2010-ben, amikor a Madách Színház hármas szereposztásban tűzte műsorára a világhírű rockoperát. Az előadás modern és látványos köntösben mutatja be a bibliai történetet, melynek főhőse nem csak a címszereplő Jézus, hanem egyenrangú társa Júdás is.

Időpont:2017. október 15.
Helyszín: Budapest, Papp László Sportaréna

Forrás: madachszinhaz.hu
A Pappa Pia elődei: a kedvenc magyar zenés filmjeinkhttp://www.life.hu/kult/20170829-a-pappa-pia-elodei-a-kedvenc-magyar-zenes-filmjeink.htmlMost, hogy a jelek szerint (és a negatív kritikák ellenére) nagy mennyiségben vándorolnak a hazai nézők a mozikba a Pappa piára, idejének éreztük listára gyűjteni a legfontosabbnak tartott és szívünknek kedves magyar zenés filmeket - avagy így is lehet csinálni. Kult--Meghalt Melissa Bell brit énekesnőhttp://www.life.hu/kult/20170831-melissa-bell-brit-enekesno-meghalt.htmlA világhírű énekesnőt 53 évesen érte a halál. A hírt az X-Factor nyertes lánya, Alexandra Burke jelentette be Twitteren. Kult--Meghalt Makk Károlyhttp://www.life.hu/kult/20170830-elhunyt-makk-karoly.htmlÉletének 92 évében távozott Makk Károly, Kossuth-és Balázs Béla díjas filmrendező. Kult--A filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett séróihttp://www.life.hu/kult/20170830-a-filmvaszon-legmeghokkentobb-hidrogenezett-ferfi-seroi.htmlMár látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként.Kult59 éves lenne Michael Jacksonhttp://www.life.hu/kult/20170829-michael-jackson-59-eves-lenne.htmlMichael Jackson igazi egyéniség volt, pályafutása alatt rengeteg korlátot áttört: ő volt például az első afroamerikai előadó, akinek játszotta a klipjeit az MTV. Minden idők legsikeresebb előadójaként is bekerült a Guiness Rekordok könyvébe! Életének 50. évében hunyt el, tragikus hirtelenséggel. Kult--Lorán Lenke haláláról vallott egy korábbi interjúban: vidáman akart elmennihttp://www.life.hu/kult/20170828-loran-lenke-halalarol-vallott-egy-korabbi-interjuban.htmlLorán Lenke 90 évesen távozott az élők sorából, de kirobbanó természete és örökös vidámsága mindig az emlékezetünkben marad. Így élt, és így is akart meghalni. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.