Sokkal több mint testőr film páros mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már játsszák a hazai mozik a Sokkal több, mint testőr című filmet, amiben Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson alkot nagyon különös duót: az egyikük egy bérgyilkos, a másik pedig egy rá vigyázó testőr. A hasonlóan bizarr párosítások persze nem ritkák a mozivásznon - össze is gyűjtöttük a kedvenceinket!

Furcsa pár (1968)

Ha már a cikkünk címében is megidéztük, akkor mindenképp itt a helye a listánkon ennek a klasszikus Walter Matthau-Jack Lemmon komédiának. A két hollywoodi legenda ebben a Neil Simon-színdarabból készült filmben két olyan barátot játszott, akik az egyikük válása miatt összeköltöznek, és csak ekkor szembesülnek vele, hogy mennyire különböző a természetük. A nagy sikerű vígjátékhoz pedig 30 évvel később, 1998-ban folytatás is készült.

Ikrek (1988)

Kedvelt vígjátéki alaphelyzet furcsa párként összehozni fizikailag nagyon különböző embereket - ha pedig valakik, akkor Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito aztán tényleg különböznek ránézésre. Ebben a filmben mégis ikreket játszanak, akik egy tudományos kísérlet felemás eredményei, és akik egészen felnőtt korukig nem is tudnak egymás létezéséről. Majd persze találkoznak, és kiderül, hogy minden különbözőségük ellenére fontos dolgokat tanulhatnak a másiktól.

Elveszett jelentés (2003)

Kicsit kakukktojás a listánkon ez a páros, hiszen szándékosan nem romantikus viszonyban álló párokat válogattunk össze ezúttal - Sofia Coppola remek filmjében azonban ez is felmerül(het). Tokióban két magányos lélek, a kiöregedett-megfásult hollywoodi színész és a barátja által elhanyagolt, kallódó fiatal lány között. Hogy pontosan mi is alakul ki a filmben Bill Murray és Scarlett Johansson között, az igazából épp az egyik kérdése a történetnek, és ez a kérdés rendkívül szellemesen oldódik fel a végén.

Fel! (2009)

A mogorva, mizantróp öregember és a csillogó szemű, cuki kisgyerek felállás jó néhány filmben előfordult már a történelem során, na de hogy ők ketten egy lufik által felemelt, repülő házban utazzanak együtt? Ráadásul a duci cserkészsrác és a pápaszemes nyugdíjas szívét egyaránt súlyos bánat nyomja, még ha másféle is.

Életrevalók (2011)

Egy gazdag, előkelő, sznob úriember és egy szegény, egyszerű, nagyszájú bevándorló: normális körülmények között még csak nem is találkoznának, nem hogy egymás életének legfontosabb szereplői váljanak belőlük. De ebben a hatalmas sikert aratott francia filmben nem mindennapiak a körülmények, hisz az egyikük nyaktól lefelé béna, a másik pedig pont abban az életszeretetben és vidámságban a legjobb, amire leginkább szükség van egy ilyen helyzetben.

Ted (2012)

Egy élő, mocskos szájú, felelőtlen plüssmaci és a gyerekkori emberbarátja (Mark Wahlberg alakításában), aki most már azért fel szeretne nőni így 30 felett — nem akármilyen kettős már ránézésre sem, ráadásul ők még együtt is laknak. Esetükben pedig nem arról szól a fáma, hogyan kerül közel egymáshoz a különbözőségek ellenére is egy furcsa páros, hanem hogy miként tudják elengedni egymást (valamennyire), amikor már mást akarnak az élettől.

Sokkal több, mint testőr (2017)

Augusztus vége óta látható a hazai mozikban Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson legújabb akcióvígjátéka, melynek bizarr alaphelyzetét az eredményezi, hogy egy hírhedt bérgyilkosnak testőrre van szüksége. Merthogy tanúskodni készül egy diktátor ellen, így aztán mindenki vadászik rá. És persze közben ő a legkevésbé sem gondolja úgy, hogy testőrre lenne szüksége, pláne nem egy ilyen karót nyelt fajtára...

A filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett séróihttp://www.life.hu/kult/20170830-a-filmvaszon-legmeghokkentobb-hidrogenezett-ferfi-seroi.htmlMár látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként. KultOrigoA Pappa Pia elődei: a kedvenc magyar zenés filmjeinkhttp://www.life.hu/kult/20170829-a-pappa-pia-elodei-a-kedvenc-magyar-zenes-filmjeink.htmlMost, hogy a jelek szerint (és a negatív kritikák ellenére) nagy mennyiségben vándorolnak a hazai nézők a mozikba a Pappa piára, idejének éreztük listára gyűjteni a legfontosabbnak tartott és szívünknek kedves magyar zenés filmeket - avagy így is lehet csinálni. Kult--Szívfacsaró filmek halállal szembenéző tinikrőlhttp://www.life.hu/kult/20170829-filmek-halalosan-beteg-tinedzserekrol.htmlNincs annál szomorúbb, mint ha egy halálos betegséggel olyannak kell szembenéznie, aki előtt még ott lenne az egész élet. Az ilyen tragikus helyzetek viszont megmutathatnak sok minden olyasmit az élettel kapcsolatban, amiket amúgy talán észre se vennénk - mint ahogyan ez az alábbi filmekben is történik. KultOrigoMinden idők legjobb Stephen King-filmjeihttp://www.life.hu/kult/20170811-a-horrorkiraly-a-moziban-minden-idok-legjobb-stephen-king-filmjei.htmlRövid időn belül két új, Stephen King-regényből készült filmet is bemutatnak mostanság, ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük minden idők talán leghíresebb és legnagyobb hatású horrorszerzőjének eddigi legsikeresebb kirándulásait a moziban. Közte egyáltalán nem csak horrorokkal. KultOrigo50 éves a brit macsó: Jason Statham legemlékezetesebb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20170725-jason-statham-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlBizony, a mai napon már a mindig fitt, kőkemény arcélű és borostájú brit akciósztár is betölti az 50. életévét, mi pedig ebből az alkalomból sorra vettük az egymásra a legtöbb esetben meglehetősen hasonlító, a karrierje szempontjából meghatározó mozis karaktereit. KultOrigoHarrison Ford 75 éves: egy páratlan karrier legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170711-harrison-ford-75-eves.htmlA mai napon ünnepli a 75. születésnapját az a színész, akit választottak már meg minden idők legnagyobb mozisztárjának, aki eljátszott a filmtörténet legikonikusabb figurái közül hármat is, és akinek a pályafutása immár hatodik évtizede tart, nem csökkenő lendülettel. Harrison Fordot a jubileumi alkalomból a legjelentősebb szerepeinek felidézésével köszöntjük. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.