Ma lenne 71 éves Freddie Mercury

Forrás: Facebook/Freddie Mercury -
Freddie Mercury születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Freddie Mercury a Queen együttes legendás frontembere volt, utánozhatatlan stílusa és karizmája tette egyedivé és halhatatlanná. 71 évvel ezelőtt született, de már több mint 20 éve nincs köztünk a zenész, akit milliók imádtak úgy, ahogy van, pedig ő származását és szexuális beállítottságát szégyellte. 

Freddie Mercury 1970-ben ismerkedett meg azokkal a személyekkel - Roger Taylorral és Brian Mayjel -, akik karrierjében nagyon fontos szerepet játszottak. Velük alapította meg ugyanis a Queent 1971-ben, ezzel pedig kezdetét vette minden idők egyik legsikeresebb zenekarának története. A legnagyobb slágereiket Freddie Mercury írta, ő határozta meg az együtes stílusát, egyedisége és karizmája utánozhatatlanná és pótolhatatlanná tette őt.

Freddie Mercury 71 éves lenne Forrás: Facebook/Freddie Mercury

Rajongók milliói imádták őt úgy, ahogy van, ám ő sok mindent szégyellt, például a származását. A párszi indiai származású brit zenész nem akarta elismerni sem a származását, sem pedig a szexuális beállítottságát, amiért sokan kritizálták, valamint a betegségét is titkolta, méghozzá tudatosan: nem akarta bevallani, mert félt, hogy folyamatosan zaklatná a sajtó. Az énekes 1991. november 24-én távozott az élők sorából, ám a nyilvánosság mindössze 24 órával később tudta meg, hogy miben hunyt el.

Így titkolta súlyos betegségét Freddie Mercury

A Queen legendás énekese 25 évvel ezelőtt hunyt el AIDS-ben. Most kiderült, hogy állapotáról sokáig nem beszélt senkinek, még a családjának sem. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.