program szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amennyire hűvösen indul a szeptember, annyira szívmelengető programokkal kecsegtet bennünket. Íme, egy kis ízelítő!

Birka és slambucfőző örömnap

Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékei megőrzésre kerüljenek, valamint megismerésre kerüljenek a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára. Ez az alkalom nem hasonlítható más főzőversenyhez. Nem is verseny, inkább egy baráti összejövetel hagyományos magyar ételek társaságában. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, melyet szórakoztató programok is kísérnek a repülőtér területén felállított színpadon.

Időpont: 2017. szeptember 9.
Helyszín: Hajdúszoboszló, Repülőtér

Birka és slambucfőző örömnap Forrás: hajduszoboszlo.hu

26. Budapest Borfesztivál

A Budavári Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. Négy napon át kulináris élmények, gazdag kulturális és zenei program, Szüreti Felvonulás, Népzenei és Néptánc Gála, gyerekprogramok. Idén a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata lesz elérhető 4 színpadon. A színpadok programjai folyamatosan bővülnek.

Időpont: 2017. szeptember 7-10.
Helyszín: Budapest, Budavári Palota

26. Budapest Borfesztivál Forrás: Facebook/Budapest Borfesztivál

10. Nemzeti Vágta

Szeptember 15 és 17 között rá sem ismerünk majd a Hősök terére és az Andrássy útra: az autók zúgását felváltják a lópatadobogások és a néptáncos kurjantások, a kipufogógáz helyett pedig az Országkonyhából kiszűrődő édes, sült illatokat élvezheti az, aki kilátogat a 10. Nemzeti Vágtára. Az adrenalinnal túlfűtött lovas, fogat- és kocsitoló versenyek mellett a kerek születésnap alkalmából különleges programokkal készülnek a szervezők. Szombat este rendhagyó módon ingyenesen követhetjük a lelátóról a látványos Tüzes Vágtát, majd bekapcsolódhatunk az ország legnagyobb szabadtéri táncházába is. Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, mindkét nap élőben követheti a legfontosabb eseményeket a Duna TV-n és a Nemzeti Vágta ideje alatt működő online Vágta Rádión az esemény honlapján. Részletes program és további információk ITT.

Időpont: 2017. szeptember 15-17.
Helyszín: Budapest, Hősök tere, Andrássy út

10. Nemzeti Vágta Forrás: Nemzeti Vágta

Édes Napok – Csokoládé és édességünnep

Csodás fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival. Napközben nagynevű séfek és cukrászok tartanak bemutatókat, esténként pedig kellemes jazz zene mellett, nemes borok és italok társaságában élvezhetik az élet édes napjait. Ha már elég az édességekből, a Zrínyi utcában a legjobb streetfood ételek várják.

Időpont: 2017. szeptember 15-17.
Helyszín: Budapest, Szent István tér, Bazilika előtt

Édes Napok csokoládé- és édességünnep Forrás: Facebook/ Édes Napok csokoládé- és édességünnep

Szarvasbőgés-hallgató vonatozás

Trófeák, vérebek, teríték, igazi bőgés, kürtösök... Különvonat indulása: Pálháza 17.30, várható visszaérkezés: 22.00. Részvételi díjak: felnőtt 2000 Ft; 3-14 éves gyermek 1000 Ft. Előzetes regisztrációszükséges!

Időpont: 2017. szeptember 23.
Helyszín: Pálháza

Szarvasbőgés-hallgató vonatozás Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.