Csézyre ráborult az Izaura TV díszlete, Király Viktor tarolt - Sztárban Sztár kritika

Sztárban sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország házibulijában még mindig a legszórakoztatóbb és a legkomolyabb (értsd: minimum egy ember megkönnyezi a produkciót a szobában) előadást díjazzák a nézők. Így esett, hogy a szétmaszkírozott Király Viktor és a Madách Színház színésze, Ekanem Bálint tartolt a Sztárban Sztár első idei részében.

A Sztárban Sztár a TV2 legsikeresebb műsora, de idén a kezdés előtt többet hallottunk az új zsűriről, mint a tizenkét versenyzőről. Nem csoda, hiszen Liptai Claudia egy év után tért vissza a képernyőre, miközben Stohl András, és a Supernem frontembere Papp Szabi csatlakozott még hozzá és Majkához. Stohl azonban csak a második adástól lesz látható, így azt, hogy ő milyen lesz a megmondóember szerepében, még nem tudjuk. Papp Szabi viszont korábban Majkával vitt egy közös műsort, így látatlanban arra lehetett számítani, hogy ők ketten ott folytatják, ahol 10 éve abbahagyták.

A versenyzők között ott vannak a bulvár címlapok állandó szereplői, mint Király Viktor, Détár Enikő, Janicsák Veca és Pápai Joci is, ám meglepő módon nem ők uralták a szavazatok többségét, amelyeknek viszont semmi jelentőségük nem volt az első adásban. Mert ahogyan a kezdéskor a színpadra berohanó Tillától megtudták a nézők, a szezonnyitóban nem ejtenek ki senkit. Talán izgalmasabb lett volna, ha ezt a bejelentést a végére tartogatják, a körömrágós sztárok arcát ugyanis mindig élvezet nézni.

Az estét Détár Enikő indította, aki hozta a kötelezőt, és ez a legtöbb, ami elmondható. Szandi nagyot alakított néhány éve a műsorban, szóval beugrott segíteni Singh Vikinek, hogy együtt lefőzzék a szponzorkávét. Viki ugyanis az ő egyik slágerét adta elő, amire már Tilla is csak annyit tudott mondani, hogy „Ez már olyan, mint a Japán tévé”. Aki nem olvasta volna a heti bulváradagot, az most szembesült Berkes Olivér lábsérülésével, aki így bukta a 20 centis magas sarkút, maradt neki a dizájn gipsz és a bakancs, na meg az egyik legkarakteresebb, 27 évesen elhunyt énekesnő Amy Winehouse dala. Liptai pedig az este poénját nyomta be, mely szerint külsőre inkább látta Gáspár Lacit, mint Amy-t, de a hangja előtt le a kalappal.

Janicsák Veca egy LL Junior dalt énekelt, és ha pont azt a dalt nem, de egy másik Junior-számot egy korábbi szériában Tóth Gabi is lenyomott már. És ez volt az a pont, ahol megfogalmazódott bennem, hogy van-e annyi karakteres magyar és külföldi előadó, akinek a bőrébe bújhatnak az énekesek? Ráadásul olyan előadónak kell lennie, akit a 60 éves néző legalább annyira ismer, mint a 28 éves irodista unokája, amikor online visszanézi a produkciókat. A válasz egyelőre számomra nem egyértelmű, mert többször láttam már a Sztárban sztár színpadán Bruno Mars énekest és Pinket is.

Ha már Pink, akkor beszéljünk kicsit Kollányi Zsuzsiról. Majka állandó énekes társa ugyanis az amerikai énekesnő bőrébe bújt, és nemcsak hangban hozta Pinket, de még repkedett is egy sort a stúdióban, elég hardcore verzióban. Ismertség ide vagy oda, nem lepődnék meg, ha Kollányit a fináléban látnánk idén. Őt követően Horváth Tamás leginkább azt mutatta meg, hogy remek hangja van, de az előadása már az unalom határát súrolta.

Király Viktor amióta hazajött az amerikai Voice-ból, sorra kapja a szerepeket TV2-es műsorokban. Ez alkalommal Rátonyi Róbertra maszkírozva (aki Claudia szerint inkább volt Jay Leno) olyan szórakoztató volt, hogy ezüstérmes lett a szimpátiaszavazáson, annak ellenére, hogy a táncosok nejlonruhája több mint kínos volt.

Oláh Gergő kisfilmjéből megtudtuk, hogy ő bizony sírt a Bruno Mars koncerten, hát szerencséjére nem pont őt kapta az első adásban? Szörprájz. Kapott is a néző Brunos táncmozdulatokat és tipikus magyaros angolt. Matyóföld lánya, vagyis Csézy ezután az Izaura TV komplett díszlete között adhatta elő Cher egyik legnagyobb slágerét a 90-es évekből. És itt még bizony Cher jellegzetes hangja is rendben volt. A Madách Színház tagja, Ekanem Bálint komplett színházat varázsolt a színpadra és könnyeket Liptai Claudia szemébe, amikor Bánk áriáját adta elő, amit Papp Szabi vinnyogó röhögéssel és álló tapssal jutalmazott.

Cserpes Laura saját hangon énekelgetett egy Jackson 5 dalt, aztán Pápai Joci büntetett azzal, hogy Zalatnay Sarolta táncdafelsztiváos korszakába repített minket. „Nyomokban tartalmaztad Cinit. Ez a Sztárban sztár” – véleményezte Liptai.

A Sztárban Sztár adásideje idén is maratoni, de az már most elmondható, hogy az eddig kevésbé ismert énekesek meglepően erősek voltak. A szimpátiaszavazáson az este egyetlen „komolyabb” dalát előadó Ekanem Bálint nyert, míg a szórakoztató Király Viktor lett a második. Magunk is ezt húztuk volna be elsőre. A zsűriben mintha Majka átvette volna a vezérszerepet, ami egyébként jól áll neki. Claudia hozza a kötelezőt. Papp Szabi pedig maga is meglepődött, hogy egy színes-szagos műsor megmondóembere lett, aki gyorsabban beszél Tillánál. Folytatás jövő héten.

"Nem vagyok átlagos ember, akit mércével lehetne mérni" - elstartolt az X-faktor 2017http://www.life.hu/kult/20170903-elindult-az-x-faktor-2017-ben-kritika.htmlAhogyan Esmeralda és Rosalinda, úgy az UFO formáció Karibi party slágere is visszaszivárgott a főműsoridőbe szombaton este. Köszönhetjük ezt az X-Faktor új évadának, ahol néhányan még mindig elhiszik magukról, hogy ők a karibi lányok, hangjukkal pedig megigézik a zsűrit és a közönséget. KultOrigoÍgy tér vissza a színpadra Rékasi Károlyhttp://www.life.hu/kult/20170826-visszater-a-szinpadra-rekasi-karoly.htmlÚjra próbál Rékasi Kárly. A színész októberben a Boldogság című élőadással tér vissza a József Attila Színház színpadán, ezt követően pedig A nő és még a férfi is című darabban lesz látható. Kult--Az év bulija! A 30 éves Szomszédok visszatérhttp://www.life.hu/kult/20170825-szomszedok-fesztival-szeptember.html1987. május 7-én, vagyis kereken 30 éve már annak, hogy bemutatták a Szomszédok teleregény első részét. Bár 1999-ben Lenke néni, Taki bácsi, Julcsi, Juli, Alma és a Gazdagréti lakótelep többi "tévés" lakója elbúcsúzott a nézőktől, az ismétléseknek köszönhetően még ma is élvezhetjük, ahogyan Vágási Feri beszáll az internetbe. Szeptemberben pedig visszatérnek! Kult--Zséda kisfia élvezi a zenészek bohém életét - Fotóhttp://www.life.hu/kult/20170805-zseda-kisfia-is-koncertezik.htmlA szólókarrierjének 15. évfordulóját ünneplő énekesnő az idei nyarat is főként koncertezéssel tölti, és amikor csak tudja, magával viszi a kisfiát, aki tiszteletbeli bandatag, és egyben édesanyja legnagyobb kritikusa is. KultOrigoMeghalt Martin Landau Oscar-díjas színészhttp://www.life.hu/kult/20170717-meghalt-martin-landau.htmlMartin Landau 89 éves volt. Az Oscar-díjas színész tanította Jack Nicholsont, és ő volt a legjobb barátja James Deannek. KultThinkstockEz a 11 hónapos kisfiú is imádja a Szigetethttp://www.life.hu/kult/20170811-11-honapos-kisfiu-a-szigeten.htmlPénteken este a Sziget Fesztivál csendesebb részén sétáltam, amikor egy szőke kisfiút pillantottam meg apukája karjában... KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.