fesztivál okoslotto2017 program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október első hétvégéje számos meglepetést rejt. Ne hagyd ki a legjobb programokat ezúttal sem!

Villányi vörösborfesztivál

A villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. Három napon keresztül a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

Időpont: 2017. október 5-8.
Helyszín: Villány, Rendezvénytér

A villányi vörösborfesztivál a borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja Forrás: villanyiborfesztival.hu

Siófoki halfesztivál

A Siófoki Halfesztivál nagy sikerű kulturális és gasztronómiai rendezvény, ahol minden a halról szól. Gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók, változatos kulturális események és családi programok. Siófok ősszel is sokszínű programmal várja látogatóit.

Időpont: 2017. október 6-8.
Helyszín: Siófok, Fő tér

A Siófoki Halfesztivál nagy sikerű kulturális és gasztronómiai rendezvény, ahol minden a halról szól Forrás: Shutterstock

Termosz kiállítás

Ismét egy praktikus tárgyat mutatnak be a Design Hét alkalmából, egy tárgyat, ami valamennyiünket elkísér egész életünkben, a csecsemőkortól öregségünk szinte utolsó napjáig, hogy fogyaszthatóvá tegye életünket minden körülmények között. A várható tartalom és mennyiség szerint definiált forma nagy változatosságot eredményez.

Időpont: 2017. október 6-29.
Helyszín: Budapest, Korona tér 1.

A termoszkiállítás egy praktikus tárgyat mutat be a Design Hét alkalmából Forrás: Shutterstock

Barbár családi nap

A Barbár családi nap résztvevői azokkal a népekkel ismerkedhetnek meg, akikkel a rómaiak baráti, kereskedelmi vagy éppen ellenséges kapcsolatban álltak. Az Aquincumi Múzeum romkertjét őslakos kelta és germán harcosok, kézművesek népesítik be, akik bepillantást engednek a mindennapi életükbe. Kézműves foglalkozások, harci- és életmód bemutatók, jóslás és játék várja az érdeklődőket.

Időpont: 2017. október 7.
Helyszín: Budapest, Aquincumi Múzeum

A Barbár családi nap résztvevői azokkal a népekkel ismerkedhetnek meg, akikkel a rómaiak baráti, kereskedelmi vagy éppen ellenséges kapcsolatban álltak Forrás: Shutterstock

Indiai vegán gasztrofesztivál

Engedj meg magadnak egy napot, amikor pocakodat finomabbnál finomabb egészséges vegán ételek sorával kényezteted. Kóstold végig te is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhányat a szemed láttára készítenek el.

Időpont: 2017. október 8.
Helyszín: Budapest, Lehel utca

Kóstold végig a több tucat ínycsiklandozó ételt az indiai vegán gasztrofesztiválon Forrás: Shutterstock
Őfelsége moziba megy: angol királynők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20171002-kiralynok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik a Viktória királynő és Abdul című filmet, amiben a remek angol színésznő, Judi Dench alakítja a legendás 19. századi angol uralkodónőt. Híres királynőből pedig volt több (sőt van) is az angoloknak a történelem során, és előszeretettel készítettek róluk filmeket - mi pedig összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. Kult--Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves letthttp://www.life.hu/kult/20170925-michael-madsen-60-eves-lett.htmlA mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük. Kult--Tom Hardy 40 éves - Hollywood angol szívtiprójának legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170918-tom-hardy-legemlekezetesebb-szerepei.htmlA napokban ünnepelte jubileumi, negyvenedik születésnapját Tom Hardy, aki angol szépfiúból lett hollywoodi sztár, és aki hiába szeret minden szerepében morcosan morogni, mégis a legkülönfélébb figurákat képes eljátszani, ráadásul emlékezetes módon. A jeles alkalomból a legfontosabb szerepeiből válogattunk, videók kíséretében. Kult--Interjú Bíró Lajos séffel: A jó ételek vonzzák a turistákathttp://www.life.hu/kult/20170913-interju-biro-lajos-seffel.htmlA gasztronómiai különlegességekre fogékony ínyencek szemében ő nem egy televíziós főzőműsor zsűritagja, hanem a hazai szakácsművészet egyik legenergikusabb és legkülöncebb képviselője, aki nem ismer kompromisszumot, ha minőségről van szó. Idén ősszel a sárvári Spirit Hotelben meghívott vendégszakácsként Bíró Lajos egy vérbeli, magyaros menüsorral kényezteti el a vendégeket. Kult--A legfélelmetesebb szörny a fejedben születik – kritikánk az AZ című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20170915-az-cimu-film-kritika.htmlStephen King kultikus regényéből új filmfeldolgozás született, amely már most minden idők legsikeresebb, bevételi rekordokat döntögető horrorfilmjének tekinthető, és a magyar nézők is imádják a csatornák mélyén rejtőző gyilkos bohócot. De mi az Az titka? Kult--7 nagyon furcsa páros a mozibólhttp://www.life.hu/kult/20170904-het-nagyon-furcsa-paros-a-mozibol.htmlMár játsszák a hazai mozik a Sokkal több, mint testőr című filmet, amiben Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson alkot nagyon különös duót: az egyikük egy bérgyilkos, a másik pedig egy rá vigyázó testőr. A hasonlóan bizarr párosítások persze nem ritkák a mozivásznon - össze is gyűjtöttük a kedvenceinket! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.