Elhunyt Sólyom János, zongoraművész

Forrás: Thinkstock -
halál Sólyom János zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
78 éves korában hunyt el Sólyom János, zongoraművész. 

78 éves korában életét vesztette Sólyom János, zongoraművész. A legendás zenész Budapesten született, ám az 1956-os forradalomkor elhagyta az országot, és Svédországba költözött. Az új hazájában befutott művésszé vált, saját tévésorozat is volt.

A művészvilág fájó szívvel búcsúzik tőle, többek között Fáy Miklós is megemlékezett Jánosról a blogján:

"Személyes emlékeknek nem vagyok éppen bővében. A nyolcvanas évek elején (ha jól emlékszem), Pestre jött koncertezni. Alig várta, hogy végre úgy írják a nevét, ahogy gyermekként megszokta, elöl a vezeték-, utána a keresztnév. Körülbelül a körútig jutott a repülőtérről érkező taxi, amikor meglátta a plakátot: JÁNOS SÓLYOM. Mert az Országos Filharmónia természetesen úgy írta ki, ahogy a legérdekesebb lehetett, külföldre szakadt hazánkfia, majdnem a mennyből, eljött hozzátok. Úgyhogy most, vezeklésül, ha nem is ezerszer, de háromszor legyen leírva a neve helyesen: Sólyom János, Sólyom János, Sólyom János" - írta Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.