Vecsei H. Miklós Marton László ügye kapcsán tette közzé posztját

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
Marton László Vecsei H. Miklós metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vecsei H. Miklós egy fiatal színházcsináló nemzedék nevében írta le gondolatait egykori tanára, Marton László ügye kapcsán – nem ellene és nem mellette - írja a színhaz.hu. Vecsei, aki most Nemecsek Ernőt játssza a Vígszínházban A Pál utcai fiúkban, Marton László tanítványa volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és mindig is mesterének tartotta a rendező-tanárt. A fiatal művész Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait egykori osztályfőnöke ügyében.

"Ismeritek gondolataimat a #metoo jelenség kapcsán, ismeritek véleményemet ember és ember kapcsolatáról, a szexualitásról, nőkről és férfiakról. Tudjátok, hogy küzdök minden olyan történés és gondolat ellen, ami különbséget tesz ember és ember között, és megsérti az alapvető humánus értékeket. Tiszteletem azoknak a bátorságát, akik kiállásukkal erőt adnak azoknak, akik kimondásra váró fájdalmakat cipelnek életükben.

Ugyanakkor kötelességemnek tartom elmondani, hogy Marton Tanár Úr a mesterem, és több százan vagyunk, akik emberségünket, a színházba vetett hitünket és hivatástudatunkat köszönhetjük neki. Nem célom megvédeni őt a fájdalmas vádakkal szemben, de az ellene egyre növekvő indulat megszólalásra késztet. Félek, hogy a történések túl fognak mutatni a jó-ügyön, és a gyűlölet rombolni kezd, tönkre tehet teljes életeket, valamint a színházi életet magát. Ez nem szabad, hogy megtörténjen" - írja többek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.