Elhunyt Hans Schäfer, az 1954-ben világbajnok német futballválogatott tagja

Hans Schäfer foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenéves korában elhunyt Hans Schäfer, aki tagja volt a magyar válogatottat az 1954-es labdarúgó-világbajnokság berni döntőjében 3-2-re legyőző nyugatnémet válogatottnak. A sportember keddi halálhírét korábbi klubja, az 1. FC Köln közölte.

"Az egész FC család mélyen gyászol, gondolatban Hans Schäfer hozzátartozóival vagyunk. A klub történetének egyik legnagyobb alakját veszítettük el. Világbajnokként és az egyesület legnagyobb ikonjaként Hans Schäfer halhatatlan" - fogalmazott Werner Spinner klubelnök.

Schäfer 1927. október 19-én született Kölnben, és egész pályafutását szülővárosa klubjában töltötte, a csapatban 394 tétmérkőzésen 254 gólt szerzett. A válogatottban 39 alkalommal lépett pályára, s 15-ször volt eredményes. Az 1954-es vb-döntőben a németek 0-2-ről fordítva nyertek 3-2-re az Aranycsapat ellen, ezt Németországban azóta is "berni csodaként" emlegetik, a pályára lépett játékosokat pedig "berni hősöknek" nevezik.
"Nem történt csoda, és mi nem vagyunk hősök. Egyszerűen jó futballisták voltunk, akik jól tudtak együttműködni. Benne volt a tudásunk és a szerencse is" - mondta néhány éve erről a legendás balszélső, aki - amíg egészsége engedte, egészen a közelmúltig - rendszeresen kijárt a kölni mérkőzésekre.

Elhunyt Hans Schäfer Forrás: Origo

Schäfer 1962-ben és 1964-ben bajnok lett az 1. FC Kölnnel, s ő volt az első német játékos, aki sorozatban három világbajnokságon vett részt (1954, 1958, 1962). 1963-ban az év labdarúgójának választották hazájában. A 63 évvel ezelőtt világbajnok csapat tagjai közül már csak Horst Eckel van életben.
"Nagyon szomorú vagyok, pár héttel ezelőtt még telefonon beszéltünk a 90. születésnapja alkalmából Hans barátommal, és úgy tűnt, hogy jól van" - mondta a 85 éves Eckel, hozzátéve, már csak ő maradt az 1954-es gárdából, és valóban egyedül érzi magát.

72 évesen elhunyt Robert Knight, a legendás énekeshttp://www.life.hu/kult/20171107-72-evesen-elhunyt-robert-knight-enekes.html72 éves korában hunyt el Robert Knight. Egy rövid betegség után távozott az élők sorából a legendás zenész, akinek leghíresebb száma az Everlasting Love volt. Kult--2017. november 12-én búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumbanhttp://www.life.hu/kult/20171107-som-lajost-bucsuztatoja.htmlNovember 12-én, vasárnap délután búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumban - közölte a család az MTI-vel.Kult--Magyarországon is visszatér a Kacsamesékhttp://www.life.hu/kult/20171107-visszater-a-magyar-kepernyoknek-a-kacsamesek.html30 évvel a premier után a Disney felújította az egyik legnépszerűbb mesesorozatát a Kacsameséket. A készítők azt mondják, a képregény stílusban visszatérő Kacsamesék a család fontosságát és a játékos kalandokat helyezi fókuszba. Kult--Tényfeltáró riportkönyvet írt a Life.hu riportere: Férfiműszakhttp://www.life.hu/kult/20171107-domszky-laszlo-ferfimuszak-cimu-konyve-kapcsan-interju.htmlA közgazdaságtant végzett újságíró, Domszky László néhány évvel ezelőtt kezdett aktívan dolgozni a Life.hu-nál. Videós riportjait, dokumentumportréit a sport, a kultúra, a zene és a televízió magyar sztárjai fedik le, de előszeretettel forgat külföldi világeseményekről is. Éveken át tudósított az Eurovíziós Dalversenyek döntőinek külföldi helyszíneiről, de interjúzott már az MTV Europe Music Awards vörösszőnyegén is. A Média a Tehetségekért közönségdíjának birtokosa. Első rövidfilmjét az Egyenlő Bánásmód Hatóság pályázatán a legjobb tíz film közé választották. Ezúttal Férfiműszak címmel írt könyvet, amely a melegprostik megfizetett boldogságáról szól. Többek között erről is kérdeztük. KultAFPMegérkezett a Szürke ötven árnyalatának újabb előzetese: videóhttp://www.life.hu/kult/20171106-megerkezett-a-szurke-otven-arnyalatanak-ujabb-elozetese-video.htmlA fél világ várja a Szürke ötven árnyalatának harmadik részét, a Szabadság ötven árnyalatát. Valentin napon érkezik. KultElhunyt Balla Demeter, a híres magyar fotóművészhttp://www.life.hu/kult/20171106-elhunyt-balla-demeter-a-hires-magyar-fotomuvesz.htmlBalla Demeter több mint hat évtizeden át fotózott, pályája alatt számos elismerésben részesült: Kossuth- és Balázs Béla-díjat is nyert. A fotográfust vasárnap, életének 87. évében érte a halál. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.