Julia Roberts környezetvédelem Natalie Portman harc világsztár Daryl Hannah Stana Katic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy gyönyörű színésznő, akik nemcsak a filmvásznon, hanem a magánéletben is harcolnak. Mi a közös Julia Robertsben, Stana Katicban, Natalie Portmanben és Daryl Hannahban? Mindannyian lelkes és elkötelezett környezetvédők. Összeállításunkból most megtudhatod, a négy amazon hogyan harcol a környezetünk megóvásáért.

Julia Roberts

Az Oscar-díjas amerikai színésznő nemcsak arcát adja környezetvédelmi kampányokhoz, hanem ő maga is tesz a környezetért. Julia Roberts az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmbeli főszerepét követően még inkább belátta, mekkora szerep hárul a példamutatásra a környezetvédelem terén is. Ő maga is megpróbálja csökkenteni ökológiai lábnyomát, gyűjti az esővizet, komposztál, a házát pedig napelemekkel szereltette fel.

Julia Roberts az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmbeli főszerepét követően még inkább belátta, mekkora szerep hárul a példamutatásra a környezetvédelem terén is Forrás: AFP

Stana Katic

Az AXN Elfeledve című sorozatának sztárja, Stana Katic is elkötelezetten harcol a Föld megóvásáért. A szexi színésznő 2010-ben hozta létre a The Alternative Travel Projectet. Az ATP projekt az alternatív közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet. Stana Katic nonprofit szervezete arra ösztönzi az embereket, hogy a hagyományos autós utazás helyett alternatív megoldásokkal közlekedjünk (gyalog, kerékpárral, tömegközlekedéssel).

Stana Katic 2010-ben hozta létre a The Alternative Travel Projectet, ami az alternatív közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet Forrás: AFP

Natalie Portman

A szintén Oscar-díjas Natalie Portman számára már kisgyermek kora óta fontos a környezet- és állatvédelem. Egy gyerekkori megrázó élmény miatt már 8 éves korától vegetáriánus majd később vegán lett. A sztár 2007-ben részt vett egy ruandai túrán, mellyel az ezüsthátú gorillák megmentésére kívánta felhívni a figyelmet.

Natalie Portman számára már kisgyermek kora óta fontos a környezet- és állatvédelem Forrás: AFP

Daryl Hannah

Daryl Hannah már többször került összetűzésbe a hatóságokkal radikális nézetei miatt. Nem riad vissza semmitől, 2006-ban 23 napot töltött egy fa tetején, hogy megakadályozza annak kivágását. Tüntetett már a Fehérház előtt egy kőolajvezeték miatt, illetve egy NASA-lokátor telepítése ellen is. Az 56 éves színésznő ma már szelídebb vizekre evezett, a DH Life Facebook-oldalon buzdít és ad zöld tanácsokat követőinek.

Daryl Hannah 2006-ban 23 napot töltött egy fa tetején, hogy megakadályozza annak kivágását Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.