Meghalt Luis Bacalov Oscar-díjas argentin zeneszerző

Forrás: Thinkstock -
halott zeneszerző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 84 éves korában Luis Enrique Bacalov argentin zeneszerző, aki Massimo Troisi Neruda postása című filmje zenéjéért Oscar-díjat kapott. Bacalov szerda este hunyt el egy római kórházban, miután néhány nappal korábban agyvérzésen esett át.

Az argentin San Martin városában született, bolgár-zsidó származású Bacalov Olaszországban kezdte karrierjét, ott ismerte meg az olasz filmzene mesterét, Ennio Morriconét, akihez később hosszú barátság fűzte című filmje kísérőzenéjéért Oscar-díjra jelölték.

A hatvanas-hetvenes években számos "spagettiwestern" - köztük a Franco Nero fémjelezte Django vagy a Bud Spencer főszereplésével készült Vadnyugati Casanova - zenéjét komponálta. A nyolcvanas években leginkább televíziós produkcióknak dolgozott. 1996-ban kapta meg az amerikai filmakadémia díját a Neruda postása zenéjéért. Eredetileg Morriconét kérték fel a komponálásra, ám ő nem vállalta.

Szabadúszó létről, Vígszínházról adott interjút Hernádi Judithttp://www.life.hu/kult/20171116-szabaduszo-letrol-vigszinhazrol-adott-interjut-hernadi-judit.html1986-ig volt a Vígszínház társulatának tagja Hernádi Judit, aki nyolc év után, karrierje csúcsán hagyta ott a teátrumot. Azóta - bár saját bevallása szerint olykor úgy érzi, társulatra lenne szüksége - szabadúszó, amit annak ellenére nem bánt meg, hogy nagyon kockázatos. Kult--Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More egykori frontemberehttp://www.life.hu/kult/20171111-elhunyt-chuck-mosley-a-faith-no-more-egykori-frontembere.htmlA család közleményt adott ki, amelyben azt írják, az 57 éves Chuck Mosley már hosszabb ideje józanul élt, de hirtelen halálának oka a függőségével kapcsolatos betegsége volt. KultThinkstockÍgy búcsúzott Révész Sándor Som Lajostólhttp://www.life.hu/kult/20171102-igy-bucsuzott-revesz-sandor-som-lajostol-facebook-posztban.htmlRévész Sándor Facebook-posztban búcsúzott zenésztársától, a a hétfőn elhunyt Som Lajostól. A Piramis énekese többek között arról is ír, hogy pályakezdőként igazi példaképének tekintette őt. KultOrigoFáy Miklós szerint Eszenyi Enikő tudott arról, hogy Marton László zaklatja a színésznőket http://www.life.hu/kult/20171025-fay-miklos-szerint-eszenyi-eniko-tudott-arrol-hogy-marton-laszlo-zaklatja-a-szinesznoke.htmlLevelet írt a Vígszínház bérleteseinek Eszenyi Enikő, amelyben az áll, hogy mindannyiukat megdöbbentették a hírek, és az alatt a 35 év alatt, amióta a Vígszínházban dolgozik, nem értesült Marton László szexuális zaklatásairól vagy ehhez hasonló esetekről. Fáy Miklós szerint Eszenyi Enikő tudott arról, hogy a főrendező zaklatja a színésznőket. A kritikus saját weboldalán tette hozzá a magáét a botrányos történethez: Kult--Enyedi Ildikó a Terápia sikeréről beszélt: videóhttp://www.life.hu/kult/20171028-enyedi-ildiko-a-terapia-sikererol-beszelt.htmlEnyedi Ildikó, a Terápia befejező szériájának díszbemutatóján a Life.hu-nak felfedte a sorozat fantasztikus sikerének titkát, hogy mégis mitől válhat feszültségekkel telivé egy egyetlen párbeszéden alapuló jelenet, de azt is megtudhattuk a rendezőtől, hogy mitől vált misszióvá a Terápia, egyszerű rendezési feladat helyett. KultFotó: Mudra László - OrigoMeghalt Gord Downie, a Tragically Hit kanadai rockegyüttes énekesehttp://www.life.hu/kult/20171018-meghalt-gord-downie-a-tragically-hit-kanadai-rockegyuttes-enekese.htmlMeghalt Gord Downie, a Tragically Hit kanadai rockegyüttes énekese, dalszerzője, aki a kanadai nemzeti identitás kitörölhetetlen részévé vált a kisvárosokról, a kanadai irodalomról és a jégkorongról írt dalaival. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.