Állítják: sokan Eszenyi Enikő zsarnoki stílusa miatt hagyták ott a Vígszínházat

Forrás: MTI/Kallos Bea -
színész Eszenyi Enikő Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy írtunk róla, azt pletykálják, hogy Marton László molesztálási botránya nemcsak az ő karrierjének jelenti a végét, ugyanis a történtek után Eszenyi Enikőt is menesztenék a Vígszínház éléről. Arról is suttognak, hogy nem a Marton-ügy az egyetlen, ami árnyékot vet az Eszenyi-korszakra: a vezetési stílusát egyesek elviselhetetlennek írták le.

A Bors felelvenítette, hogy a tavalyi és az azt megelőző évadban egy tucatnál is több szerződéses színész mondott fel a Vígszínházban. Nem is titkolták, hogy Eszenyi zsarnoki stílusa miatt hagyták ott a teátrumot, de névvel sem akkor, sem most nem vállalják a véleményüket. Nevük elhallgatását kérve azonban megeredt a nyelvük.

"Enikő tehetséges színésznő, és voltak nagyon jó rendezései, de munkamódszere lett a megalázás, nem csoda, hogy gyakorlatilag egy egész társulatnyi színész hagyta ott. Ráadásul olyan színészek, akikre társulatot lehet építeni. Már kinevezésekor sem volt népszerű a társulatban, most még kevésbé" – mondta el a napilapnak egy idősebb színész.

Forrás: MTI/Kallos Bea

"Eszenyi egyszer nyúlfarknyi szerepet akart osztani egy idősebb színésznőre, aki messze lakik a színháztól. A színésznő jelezte, ezért nem hajlandó bejárni. Eszenyi válasza az volt, 'ha nem játszod el, kirúglak'. A színésznő pedig többé nem jött be" - idézte fel egy másikuk.

Volt, aki arról mesélt, hogy nem csak a színészeknek kell eltűrniük Eszenyi stílusát: "kinevezésének szinte a másnapján megkövetelte, hogy a portás ne a keresztnevén üdvözölje, ahogy előtte, hanem igazgató asszonynak szólítsa".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.